Antena 3 CNN Actualitate Cât costă trei mese pe zi pentru un bolnav internat în spital. Ministerul Sănătăţii a mărit suma... cu 2 lei

Cât costă trei mese pe zi pentru un bolnav internat în spital. Ministerul Sănătăţii a mărit suma... cu 2 lei

Cât costă trei mese pe zi pentru un bolnav internat în spital. Ministerul Sănătăţii a mărit suma... cu 2 lei
de O.P.    |    28 Noi 2014   •   06:46

În România un bolnav trebuie să mănânce în spital trei mese pe zi cu cel mult 13 lei. Pentru manageri e o provocare să găsească soluţii pentru ca pacienţii să primească în fiecare zi ceva decent la masă.

Ministerul Sănătăţii vrea ca spitalele să dea mai mulţi bani pe mâncarea pacienţilor din decembrie. Mai exact...cu 2 lei mai mult.

Când spui mâncare de spital, te gândeşti automat la mâncare proastă. O porţie, de cele mai multe ori modestă, de mâncare de regim. Legea spune, acum, că spitalele trebuie să aloce între 7 şi 13 lei, pe zi, pentru mâncarea unui pacient. Adică trei mese pe zi. Plus gustări.

În bucătăria de la Spitalul Judeţean Ilfov nu se mai găteşte. Ca să evite costurile suplimentare, conducerea a angajat o firmă de catering pentru mâncare.

Banii de mâncare sunt puţini. În funcţie de boala pacientului, între 7 şi 11 lei 50. Spitalul trebuie să îi gospodărească.

Ministerul Sănătăţii vrea ca, de luna viitoare, sumele să crească. E drept, cu foarte puţin.Alocaţia pentru un bolnav, adult, va fi de 10 lei. De un meniu mai scump vor avea parte pacienţii cu hepatită, diabeticii şi bolnavii de cancer. Însă cei mai mulţi bani se vor da pentru hrana pacienţilor cu tuberculoză şi a bolnavilor de SIDA.

Medicii spun că pentru ca bolnavii să aibă parte de un meniu cu adevărat echilibrat, ar trebui să fie cheltuiţi între 20 şi 50 de lei, pentru fiecare pacient, pe zi.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close