x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Câți bani li se cer elevilor unei școli din Focșani pentru cadourile de 8 Martie. Un olimpic a fotografiat anunțul și l-a trimis la ziar

de A.M.P   •   05 Mar 2016   •   21:58
Câți bani li se cer elevilor unei școli din Focșani pentru cadourile de 8 Martie. Un olimpic a fotografiat anunțul și l-a trimis la ziar 482
Foto: Agerpres
Articolul 9 din Legea Educației Naționale spune că învățământul de stat este gratuit, însă numai pe hârtie. Altfel nu se explică de ce copiilor li se cer bani pe față, prin solicitări imperative, scrise pe tabla din sala de clasă, ziaruldevrancea.ro.

"Trebuie să aduceți luni 30 de lei! pentru 8 Martie"


Un participant la olimpiada de limbă franceză organizată astăzi la Școala “Ștefan cel Mare” din Focșani a fotografiat acest anunț pe tabla unei săli de clasă, acolo unde învață în schimburi două clase, una de la învățământul primar și cealaltă de gimnaziu, după amiaza. Intrigat, elevul a trimis fotografia redacției noastre. “Nu este corect sa ceri de la elevi, ei nu sunt salariați și în plus este o sumă destul de mare. Dacă sunt vreo 20 în clasă, vă dați seama cât se strânge? La un moment dat a venit o profesoară, a văzut ce scria și a căutat repede un burete să steargă”, ne-a spus elevul cu spirit critic.

 
Copiilor li se cer bani pentru Ziua femeii! Un olimpic a fotografiat azi acest anunț pe tabla unei săli de clasă a unei școli din Focșani!

Posted by Ziarul de Vrancea on 5 Martie 2016Este bine de  știut că legea interzice colecta de bani în acest mod dar și implicarea elevilor în strângerea fondurilor pentru școală sau în beneficiul cadrelor didactice. Solicitarea afișată pe tabla clasei este așadar ilegală.
Continuarea pe ziaruldevrancea.ro.
sati