Antena 3 CNN Actualitate Caz șocant. Captură de droguri de un miliard de euro în România. Capul rețelei, fost locotentent al lui Pablo Escobar

Caz șocant. Captură de droguri de un miliard de euro în România. Capul rețelei, fost locotentent al lui Pablo Escobar

DIICOT şi Poliţia de Frontieră au capturat, în martie 2019, o tonă de cocaină, în valoare de un miliard de euro, dintr-o barcă naufragiată pe Dunăre. Ofițerii anti-drog români au colaborat cu omologii de la Departamentul de Combatere a Drogurilor al SUA (DEA) și au reușit să-l identifice pe șeful rețelei. Se pare că întreaga operațiune era coordonată de Nasrallah, zis ”Sheikul”, fost locotenent al lui Pablo Escobar și cu puternice legături cu gruparea teroristă Hezbollah.

Caz șocant. Captură de droguri de un miliard de euro în România. Capul rețelei, fost locotentent al lui Pablo Escobar
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    15 Iul 2020   •   21:00

Captura impresionantă de droguri a fost făcută pe 23 martie 2019, după ce un localnic din judeţul Tulcea a sunat la poliţie pentru a anunţa că a văzut o barcă răsturnată în mare. Polițiștii au descoperit atunci sute de pachete înfăşurate în veste de salvare. Se pare că traficanţii le pescuiau din apă, unde erau aruncate de pe un alt vas.

În transportul drogurilor au fost implicate două nave care s-au întânit în largul coastelor Turciei. Acolo s-a realizat și plata a 300 de kilograme de cocaină pentru o grupare de crimă organizată din Turcia, descoperită de DEA, care a furnizat filmările din satelit. Restul cocainei a fost adus în România printr-o navă cu pavilion ucrainian.

Caz șocant. Captură de droguri de un miliard de euro în România. Capul rețelei, fost locotentent al lui Pablo Escobar

Recuperatorii cocainei pierdute pe plaja din România au închiriat ambarcațiuni și locuințe. Atât ei, cât și transportatorii rutieri ai drogurilor sunt trimiși în judecată în lipsă.

Pe lângă faptul că au reușit să captureze peste o tonă de cocaină, cea mai mare captură din istoria țării noastre, ofițerii DIICOT au colaborat cu omologii de la DEA și, cu ajutorul Interpolului, au reușit arestarea capului rețelei. Conform prezentării elaborate de jurnalista Adina Anghelescu, de la Antena3, șeful operațiunii, Jospeh Nour Nasrallah, zis ”Sheikul”, fost locotenent al lui Pablo Escobar și cu puternice legături cu gruparea teroristă Hezbollah, a fost arestat în Brazilia. De asemenea, în acest caz, au fost arestați doi polițiști români care acum se află sub control judiciar și un alt român cu rol de executant. În continuare, oamenii legii desfășoară demersuri pentru identificarea tuturor membrilor rețelei de trafic de droguri.

Capul rețelei, fost locotentent al lui Pablo Escobar, condamnat pe viață în Liban 

Dosarul ”Cocaina de la Marea Neagră” a avut un nume de cod: Operațiunea Grimm Brothers. Liderul rețelei de traficanți, Jospeh Nour Nasrallah, fost locotenent al lui Pablo Escobar, zis ”Sheikul”, se află acum într-o închisoare din Sao Paolo, Brazilia, pentru o pedeapsă de 22 de ani de închisoare.”Sheikul” mai are patru condamnări pe viață în Liban, tot pentru trafic de droguri, primite în 2007, 2008, 2011 și 2019. El a fost arestat în octombrie 2019, la Sao Paolo.
 



 

×
Subiecte în articol: droguri captura Pablo Escobar
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close