x close

Caz unic în istorie? Au fost daţi afară pentru că munceau prea mult

de D.G.    |    05 Aug 2015   •   10:20
Caz unic în istorie? Au fost daţi afară pentru că munceau prea mult
Au fost daţi afară pentru că munceau prea mult. În această situaţie sunt şase cercetători de la Institutul Diplomatic Român. După un control de la Curtea de Conturi, li s-a desfăcut contractul de muncă pe motiv că depăşesc numărul legal de ore prevăzut în Codul Muncii. Au atacat decizia în instanţă, potrivit TVR. 

Cercetătorii Armand Goşu, Florin Diaconu, Andrei Siperco, Alin Ciupală, Ovidiu Bozgan şi Bogdan Antoniu au fost concediaţi. Raportul Curţii de Conturi spune că cercetătorii aveau contract cu Institutul Diplomatic Român şi cu o altă instituţie - Universitatea din Bucureşti -, iar însumarea acestor contracte depăşea durata maximă a orelor de muncă admise de legislaţie.

Potrivit lui Alin Ciupală, unul dintre cercetătorii concediaţi, mai sunt colegi care au contracte cu alte instituţii. Însă doar cei şase au fost sancţionaţi.

Dan Petre, directorul Institutului Diplomatic Român, a declarat pentru România Liberă că nu a fost la mijloc niciun fel de disensiune: "Le-am cerut să opteze, să mai renunţe la ore, să facă în aşa fel încât să intre în legalitate. Însumarea acestor contracte depăşea durata orelor de muncă admise. Ei au refuzat orice negociere. Ei reproşează că nu am atacat raportul Curţii de Conturi. Dar ataci un raport atunci când crezi că instituţia a încălcat legea. Or, eu nu cred că este cazul aici. Este o chestiune de legislaţia muncii, nimic altceva", a explicat acesta, pentru Ştirile TVR.
Au fost daţi afară pentru că munceau prea mult. În această situaţie sunt şase cercetători de la Institutul Diplomatic Român. După un control de la Curtea de Conturi, li s-a desfăcut contractul de muncă pe motiv că depăşesc numărul legal de ore prevăzut în Codul Muncii. Au atacat decizia în instanţă. - See more at: http://stiri.tvr.ro/sase-cercetatori-de-la-institutul-diplomatic-roman-au-fost-dati-afara-pentru-ca-munceau-prea-mult_63662.html#sthash.45J9Zv5h.dpuf

Parteneri
Parteneri
sati