Antena 3 CNN Actualitate Decizie în cazul Ekeng. Control judiciar cu interdicția de a profesa pentru medicul de pe ambulanţa care a intervenit pe stadion

Decizie în cazul Ekeng. Control judiciar cu interdicția de a profesa pentru medicul de pe ambulanţa care a intervenit pe stadion

06 Iul 2016   •   11:47

UPDATE: Medicul de pe ambulanţă, cercetat pentru uciderea din culpă a fotbalistului Patrick Ekeng, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, timp în care nu va avea voie să profeseze.

Mihaela Duţă a fost chemată astăzi pentru audieri la Parchetul Tribunalului Bucureşti, însă nu a vrut să dea declaraţii în faţa procurorilor.

Mihaela Duţă, medic specialist medicină de urgenţă în cadrul serviciului de ambulanţă privat Puls, a fost pusă sub acuzare săptămâna trecută pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Ea s-a aflat pe stadionul Dinamo, în momentul în care lui Patrick Ekeng i s-a făcut rău.

Mihaela Duţă, acuzată că nu a început manevrele de resuscitare

Procurorii susţin că, fără a evalua complet starea pacientului, Mihaela Duţă nu a dispus iniţierea niciunei manevre de resuscitare, fotbalistul fiind urcat în ambulanţă în vederea transportării la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, aflat în imediata vecinătate a stadionului.

"Mai mult decât atât, deşi pe parcursul transportului, ca urmare a instalării defibrilatorului aflat în dotarea ambulanţei, a fost confirmată fibrilaţia ventriculară în care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duţă Elena Mihaela nu a iniţiat nici de această dată manevre de resuscitare, potrivit protocoalelor medicale aplicabile în cazul intervenţiei medicale de urgenţă, asigurând doar predarea acestuia către Unitatea de primiri urgenţe a spitalului unde, în ciuda manevrelor de resuscitare iniţiate, nu s-a mai putut asigura supravieţuirea pacientului", declară procurorii.

Anchetatorii mai arată că, în acest context, deşi în mod evident dintre cauzele care au determinat decesul lui Patrick Ekeng fac parte şi afecţiunile cardiace de care acesta suferea, fapta medicului Mihaela Duţă de a nu efectua protocolul de resuscitare prespitalicească, în condiţiile în care a constatat sau trebuia să constate că fotbalistul se afla în fibrilaţie ventriculară, "anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şanse de supravieţuire a pacientului", se înscrie între cauzele care au determinat decesul pacientului.

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit, pe 6 mai, după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren.

Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion

×
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close