Antena 3 CNN Actualitate Cazuri fericite și nefericite de adopții în România

Cazuri fericite și nefericite de adopții în România

Cazuri fericite și nefericite de adopții în România
01 Iul 2019   •   22:48

În contextul scandalului adopției Sorinei, fetița de opt ani abuzată de autorități, Mihai Gâdea a prezentat la „Sinteza Zilei” alte trei cazuri de adopție, care au avut povești și parcursuri diferite. 

Povestea Emiliei

Emilia Mădălina a plecat din lagărul din Sighet când avea patru ani, însă a ajuns să primească iubirea mamei pe care nu o avusese înainte în SUA. S-a agăţat cu disperare de femeia care a adoptat-o, arătând nevoia de afecţiune de care, până la vârsta de 4 ani, fusese privată. Fetița timidă și al cărei viitor nu părea să-i ofere prea multe s-a transformat într-o tânăra care are parte de tot ce-și dorește. Emilia Mădălina Varga a devenit Mădălina Emilia Huss. "A trebuit să fac terapie ca să învăţ să-mi leg un şiret, să-mi prind nasturii, să merg pe bicicletă, să vorbesc, să-mi mişc mâinile, ca să apuc lucruri", spunea ea în urmă cu cinci ani. 

Povestea Cristinei

Cristina a fost abandonată când avea nouă luni și mama ei a dat-o spre adopție unei familii din SUA, alegând să o păstreze doar pe sora ei. Însă, când a împlinit 12 ani, a fost părăsită pentru a doua oară, de data aceasta de tatăl adoptiv din SUA. Destinul a mutilat-o sufletește de două ori. Cristina nu doar că a iertat-o pe mama ei, dar îi și trimite scrisori emoționante. „M-am născut Cristina Veronica Marinescu, iar numele meu acum este Kathryn Christina Elisabeth Dinkelacker”. Cristina a povestit și cum a fost momentul revederii cu familia ei naturală. „Nu pot să descriu. Am așteptat acel moment atât de mult. Aș vrea să trăiesc momentul acela din nou”.

Povestea lui Petrică

Petrică a fost adoptat, e fericit, are o viață frumoasă, dar cu toate acestea trăiește cu o mare dramă în suflet pentru că e un copil abandonat de mama lui naturală. După ani și ani și-a revăzut mama care l-a părăsit. „Nu am știut că voi tremura atât de tare, ca atunci când am îmbrățișat-o. Mă tot întrebam: Chiar ești adevărată? Credeam că totul e un vis și așteptam să mă trezesc. Dar când m-am așezat, mi-am dat seama că nu e deloc un vis”. 

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close