Antena 3 CNN Actualitate Ce ar face dacă ar câștiga un milion de lei la loto - răspunsurile sincere ale moldovenilor

Ce ar face dacă ar câștiga un milion de lei la loto - răspunsurile sincere ale moldovenilor

Ce ar face dacă ar câștiga un milion de lei la loto - răspunsurile sincere ale moldovenilor
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Mar 2016   •   23:57

Dacă ar câştiga un milion de lei la loterie, cei mai mulţi moldoveni şi-ar cumpăra o casă sau şi-ar deschide o afacere. Iar unii ar cheltui banii pentru călătorii. Cel puţin asta reiese din datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting în Republica Moldova. 

Dacă s-ar trezi bogat peste noapte, fiecare al treilea moldovean şi-ar cumpăra o locuinţă sau un automobil. Iar aproximativ 20 la sută dintre cei intervievaţi au spus că ar investi banii în afaceri, potrivit publika.md.

Totodată, 11 la sută dintre moldoveni ar cheltui un milion de lei, în primul rând, pentru vacanţe. De asemenea, 30 la sută dintre persoanele chestionate nu exclud că ar alege şi varianta de a ţine banii la ciorap.

Priorităţile diferă de la sat la oraş. Locuitorii din zonele rurale spun că ar cheltui banii pentru dezvoltarea agriculturii sau şi-ar deschide o afacere.

"Mi-aş deschide un restaurant după care să mă îmbogăţesc mai departe."

"În primul şi primul rând aşi investi în agricultură. Cred că e baza economiei ţării noastre."

"M-aş ajuta pe mine şi pe ceilalţi care într-adevăr suferă."

 "Toată viaţa n-am câştigat şi n-am văzut, dar acum... Deja acum nu-mi trebuie nici bani, nimic. Ne trebuie oleacă să mai trăim."

 Iar cei mai mulţi dintre oamenii din oraşe ar cheltui banii pentru călătorii.

 "Cred că aş călători undeva cu familia. Să mă gândesc mai mult timp, aş face o listă atât de mare că un milion poate nici nu ar ajunge."

"Cel mai probabil, aş face o călătorie prin Europa."

"Să mă întreţin sau să mă duc undeva la sanatoriu. La odihnă vara."

 "În primul rând cred că mi-aş ajuta părinţii, pentru mine câte ceva şi la o casă de copii. În rest cred că o maşină, un apartament..".

Potrivit datelor Loteriei Naţionale din Republica Moldova, din 2012, când a fost lansat acest joc de noroc, doar un singur moldovean a câştigat peste un milion de lei.

×
Subiecte în articol: loto
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close