Antena 3 CNN Actualitate Ce devine obligatoriu în România, începând cu data de 15 mai

Ce devine obligatoriu în România, începând cu data de 15 mai

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie începând cu data de 15 mai, atunci când ne aflăm în spații interioare, a anunțat Klaus Iohannis.

Ce devine obligatoriu în România, începând cu data de 15 mai
Sursa foto: Presidency
de Claudia Simion    |    12 Mai 2020   •   18:19

De asemenea, va fi obligatoriu să păstrăm o distanță de 1,5 metri față de alte persoane și să ne spălăm pe mâini cât de des e posibil.

"-Din 15 mai devine obligatoriu portul măștii, o mască care acoperă gura și nasul, atunci când ne găsim în spații interioare. Spre exemplu, când mergem la magazin sau să cumpărăm alimente sau în alte situații, când mergem cu transportul public în comun, în metrou. Deci, în interior masca e obligatorie.

-E obligatorie păstrarea unei distanțe. Distanța obligatorie între persoane e de 1,5 metri. Asta înseamnă distanța a două brațe.

-Igiena mâinilor devine obligatorie și e foarte importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât putem de des și întotdeauna când venim acasă din afară", a spus Iohannis.

Slujbele religioase, doar în exteriorul bisericilor după 15 mai. Credincioșii trebuie să poarte măști și să păstreze distanța între ei

Ce se redeschide după 15 mai

-"Am spus la început că nu e cazul să ne relaxăm. Dar anumite activități trebuie reluate. Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă, se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele.

-Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru accesul publicului".

Klaus Iohannis: Rămâne interzisă deplasarea în afara localității. Există și excepții și va fi nevoie de declarație

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close