Antena 3 Actualitate Ce spune Comisia Europeană despre tăierile ilegale de păduri din România

Ce spune Comisia Europeană despre tăierile ilegale de păduri din România

07 Mai 2020   •   18:52
Ce spune Comisia Europeană despre tăierile ilegale de păduri din România

Comisia Europeană susţine că este îngrijorată în privinţa tăierilor ilegale de păduri în România, dar şi în cazul incidentelor soldate cu decesul mai multor pădurari. De aceea, le cere autorităţilor române să ia măsuri imediate. Răspunsul CE vine după ce deputatul independent Marius Bodea a sesizat instituţia pe această temă.

În răspunsul trimis deputatului Marius Bodea, Comisia Europeană menționează că "este la curent cu îngrijorările cu privire la tăierile ilegale ale pădurilor care au circulat în mass-media şi urmăreşte îndeaproape toate evoluţiile pe acest subiect“.

"Suntem de asemenea deosebit de îngrijoraţi cu privire la recentele incidente care s-au soldat cu decesul mai multor pădurari. Comisarul Sinkevicius (Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu – n.r.) a discutat recent cu ministrul român al Mediului, încurajându-l în mod insistent să intensifice eforturile de a pune capăt tăierilor ilegale ale pădurilor“, se arată în documentul Comisiei Europene.

Comisia Europeană solicită autorităţilor române să se conformeze legislaţiei UE prin luarea "unor măsuri cu caracter imediat“, printre care repunerea în funcţiune a sistemului de urmărire a masei lemnoase, aplicarea de sancţiuni, asigurarea măsurilor preventive în cazul tăierilor ilegale şi modificarea reglementărilor naţionale privind planurile de management forestier.

Comisia Europeană monitorizează acțiunile responsabililor români

Totodată, Comisia Europeană îl informează pe deputatul Marius Bodea că va monitoriza "îndeaproape“ modul în care autorităţile române vor pune în aplicare şi vor respecta legislaţia UE în ceea ce priveşte activităţile forestiere.

"În mod normal, nu ar fi trebuit sa ajungem în situaţia jenantă de a fi traşi de urechi de către Comisia Europeană, pentru că Ministrul Mediului nu e în stare să gestioneze această problemă gravă, fiind mai degrabă preocupat să acuze populaţia că răspândeşte informaţii false, când dovezile sunt evidente, iar ONG-urile semnalează constant ilegalităţile peste care autorităţile noastre trec pur şi simplu cu vederea. Sper ca măsurile urgente trasate de CE să îi responsabilizeze mai mult pe cei care au datoria să apere, nicidecum să încurajeze distrugerea plămânilor verzi ai României”, a afirmat deputatul Marius Bodea.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close