Antena 3 CNN Actualitate Cea mai PUTERNICĂ ţară a Europei a primit o lovitură URIAŞĂ. Scandalul de CORUPŢIE care clatină Germania

Cea mai PUTERNICĂ ţară a Europei a primit o lovitură URIAŞĂ. Scandalul de CORUPŢIE care clatină Germania

Cea mai PUTERNICĂ ţară a Europei a primit o lovitură URIAŞĂ. Scandalul de CORUPŢIE care clatină Germania
de O.P.    |    11 Dec 2014   •   06:00

Cazul concernului EADS, care a asigurat contractul de securizare a frontierelor române, ar putea produce un cutremur la cel mai înalt nivel politic în Germania.

Jurnaliştii şi procurorii au intrat pe firul unei afaceri de sute de milioane de euro care duce la nume grele din conducerea statului german.

România, implicată şi ea cu numeroase nume politice şi din zona de afaceri, ar fi fost obligată să accepte contractul în schimbul acceptării în zona euro.

Jurnalistul independent Vlad Georgescu a demarat investigaţiile, care au culminat cu o plângere penală la procuratura din Munchen. Dosarul EADS din Germania anunţă un cutremur la nivel înalt în statul german, prin dezvăluirea unei reţele de demnitari şi afacerişti corupţi.

Investigaţia jurnaliştilor independenţi, la care au contribuit şi ofiţeri ai serviciilor secrete arată că, şi în Germania s-a construit un sistem al politicienilor şi afaceriştilor corupţi, iar mita ajungea la cel mai înalt nivel.

Vlad Georgescu susţine că asupra lui s-au făcut presiuni pentru a renunţa la această investigaţie. Jurnalistul a depus plangerea penală şi le-a furnizat procurorilor germani contacte ale unor martori importanţi din România, din zona de vârf a politicii, dispuşi sa depună marturie. Investigatorii germani sunt hotărâţi să afle cum funcţiona sistemul de spălare de bani din Germania, dar şi de ce autorităţile române nu au descoperit şi urmărit până acum fluxul banilor, care duc spre firme off-shore din Cipru.

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close