Antena 3 CNN Actualitate Locul în care se construiește cel mai lung tunel feroviar din România. Trenurile vor circula cu 160 km/h

Locul în care se construiește cel mai lung tunel feroviar din România. Trenurile vor circula cu 160 km/h

Cel mai lung tunel feroviar din România va avea șapte kilometri, iar trenurile vor putea circula cu 160 km/h.

Locul în care se construiește cel mai lung tunel feroviar din România. Trenurile vor circula cu 160 km/h
de Ioana Mircea    |    05 Mar 2024   •   17:30

Țara noastră ar trebui să aibă anul acesta cel mai lung tunel feroviar de pe teritoriu. Din păcate termenul de finalizare a fost decalat.

Una dintre cele mai dificile operațiuni pentru modernizarea căii ferate dintre Brașov și Sighișoara a început abia acum. Cu ajutorul unui utilaj de forare vor fi săpate două tuneluri duble cu o lungime record de 5 și 7 kilometri.

Anul trecut a sosit primul utilaj de tip TBM, capabil să sape tuneluri de mari dimensiuni, cu o viteză de 15 metri pe zi. O asemenea mașinărie, numită cârtiță, costă aproape 18 de milioane de euro.

Managerul de proiect spunea anul trecut că echipa va lucra 6 zile pe săptămâna, 24 de ore pe zi cu echipe specializate. Pentru tunelul de 7 kilometri va dura 18-19 luni și pentru celălalt tunel mai mic de 5km va dura 14-15 luni.

Proiectul vizează construcția primului tunel feroviar din țară, în cadrul modernizării căii ferate dintre Brașov și Sighișoara, cu o viteză de circulație de 160 de km/h.

Problema este că întregul proiect ar trebui finalizat anul acesta. Constructorul este conștient că nu poate încheia lucrările la timp, potrivit b1tv.ro.

×
Subiecte în articol: tunel feroviar Brașov
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close