UPDATE. Cel puţin 65 de morţi în urma unei explozii în Pakistan

de D.G.    |    27 Mar 2016   •   19:11
UPDATE. Cel puţin 65 de morţi în urma unei explozii în Pakistan foto: Agerpres

Cel puţin 65 de oameni, majoritatea femei şi copii, au murit, duminică, iar alţi peste 260 au fost răniţi, după ce un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în parcarea unui parc de distracţii din oraşul pakistanez Lahore, potrivit Reuters.

Update:

Cel puţin 52 de persoane, în majoritate femei şi copii, au murit duminică într-un atentat comis de un kamikaze care şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în apropierea unui parc public din Lahore, capitala provinciei Punjab din estul Pakistanului, au precizat reprezentanţi ai poliţiei şi echipelor de salvare, citaţi de Reuters.

Explozia s-a produs în parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de ieşire şi la doar câţiva metri de un loc de joacă pentru copii.

Alte aproximativ 150 de persoane ar fi fost rănite în explozie, potrivit oficialilor citaţi.

Explozia nu a fost revendicată încă. Pakistanul, ţară cu o populaţie de 190 milioane de locuitori, se confruntă cu o insurgenţă talibană, cu organizaţii criminale şi cu violenţe sectariene. Punjab este cea mai mare şi cea mai bogată provincie.

Martori de la faţa locului au spus că au văzut părţi de cadavre împrăştiate în parcare.

Potrivit lui Salman Rafique, consilier pe probleme de sănătate al autorităţilor din Punjab, cel puţin 52 de persoane au murit în explozie.

"Majoritatea morţilor şi răniţilor sunt femei şi copii", a declarat pentru Reuters Mustansar Feroz, reprezentant al poliţiei.

În imaginile transmise de media se văd copii şi femei ţipând şi plângând şi reprezentanţi ai echipelor de intervenţie, poliţişti şi simpli trecători cărând răniţi spre ambulanţe şi spre maşini private.

În 2014, Pakistanul a lansat o ofensivă împotriva talibanilor şi a jihadiştilor afiliaţi acestora în Waziristanul de Nord, încercând să le distrugă bastioanele de unde lansează atacuri deopotrivă în Pakistan şi Afganistan.

Parteneri
x close