Antena 3 CNN Actualitate Ceremonie de comemorare a eroilor neamului. Iohannis, Cîțu și Orban au depus coroane de flori

Ceremonie de comemorare a eroilor neamului. Iohannis, Cîțu și Orban au depus coroane de flori

Președintele Klaus Iohannis, premierul României Florin Cîțu și liderul PNL Ludovic Orban, prezenți la ceremonia de comemorare a eroilor neamului, depun coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Ceremonie de comemorare a eroilor neamului. Iohannis, Cîțu și Orban au depus coroane de flori
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    10 Iun 2021   •   12:44

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu ies din nou împreună la un eveniment major.

Cei doi au depus coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, la ora 12:00.

Ziua Eroilor Neamului este sărbătorită cu fast de autorități. Aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor survola cerul Capitalei.

Ziua în care se sărbătorește Înălțarea Domnului este, conform Bisericii Ortodoxe Române, și ziua în care se sărbătoresc Eroii Neamului.

Este o zi în care se comemorează toți eroii neamului și se face un parastas pentru toți eroii, din toate timpurile.

În cadrul ceremoniei de la Mormântul Ostașului Necunoscut, pe lângă momentul religios "Ecleziastul" și recitarea poemului "Nu-l uitați", de Nichita Stănescu, veterani de război, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și reprezentanți ai conducerii MApN vor rosti nume ale eroilor români, iar în semn de respect și prețuire, aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor survola Parcul Carol I.

Programul ceremoniei de comemorare a eroilor neamului

- Între orele 13.30 și 18.00, la același monument, persoanele care își vor exprima dorința de a-i omagia pe eroi o vor putea face în cadrul "Rostirii solemne a numelor eroilor români căzuți la datorie".

- Începând cu ora 18.00 va avea loc un concert de muzică patriotică susținut de Muzica Reprezentativă a MApN, pe platoul din fața Mormântului Ostașului Necunoscut, Parcul Carol I.

- Ora 21.00, pe fațada Palatului Cercului Militar Național va fi realizată, cu sprijinul Asociației "Alături de Eroi", o proiecție video mapping 3D dedicată Zilei Eroilor.

- Ora 21.10, militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

În mod simbolic, torțele detașamentului de militari ai Brigăzii 30 Gradă vor fi aprinse de veteranii răniți în teatrele de operații, membri ai Invictus România. În prealabil, aceștia vor aprinde o torță de la flacăra veșnică care arde la Mormântul Ostașului Necunoscut și se vor deplasa în alergare, aproximativ 20 de kilometri, pe traseul - Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României din Parcul Tineretului - Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare "Carol I" - Monumentul Eroilor Geniști din fața Palatului Cotroceni - Monumentul Eroilor Sanitari din Parcul Eroilor - Monumentul Eroilor Ceferiști din fața Gării de Nord - Arcul de Triumf de pe Șoseaua Pavel Kiseleff - Monumentul Eroilor Aerului de pe Bulevardul Aviatorilor – Palatul Cercului Militar Național.

- Ora 21.30, pe fațada Palatului Parlamentului va avea loc o proiecție video mapping 3D dedicată eroilor României, eveniment realizat cu sprijinul Asociației "Alături de Eroi", al Primăriei Municipiului București, prin CREART, și al Camerei Deputaților.

- Ora 22.00, la mormintele eroilor din Cimitirul de Onoare românesc Ghencea Militar vor fi depuse, de studenți ai Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I", candele aprinse, panglici tricolore și coronițe de flori.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close