Antena 3 CNN Actualitate Ciucă şi miniştrii lui Ciolacu, faţă în faţă cu opoziţia, la ceremoniile de la Ţebea

Ciucă şi miniştrii lui Ciolacu, faţă în faţă cu opoziţia, la ceremoniile de la Ţebea

Mai mulţi oameni politici sunt prezenţi astăzi la Serbările Naționale de la Țebea, manifestări comemorative la împlinirea a 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

de Andreea Borboros    |    10 Sep 2023   •   14:35

Update 14:35 „România traversează o perioadă în care ura, judecata pripită și invidia otrăvesc, uneori, gândirea și scindează societatea. Trebuie să scăpăm de aceste tare, dacă vrem să ne dezvoltăm rapid”, spune, la Țebea, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

“Astăzi, când comemorăm, la Panteonul Moților de la Țebea, pe unul dintre cele mai puternice simboluri românești ale luptei pentru identitatea noastră, mi-aș dori să ne asumăm, împreună, un țel comun: să ducem România mai în față, acolo unde merită, între marile state ale Europei. Este o realitate posibilă. România are șansa să se dezvolte cu viteză. Cu o singură condiție, să fim noi, românii, mai uniți. Seriozitatea și moderația în toate va aduce puterea de a reuși.
În 2024 vom aniversa 200 de ani de la nașterea eroului nostru național. De aceea, am inițiat, în Parlament, un proiect pentru declararea Anului . Vom avea, în anul aniversar, oportunitatea să vorbim cu toții despre România viitorului și vom putea construi împreună, îmbinând forța și dârzenia marelui român cu energia și puterea de creație a generației de azi. Avem nevoie de un nou proiect de țară, așa cum am mai spus și cred că e important să ne focusăm energiile naționale pentru a desena drumul și locul nostru în comunitatea europeană”, spune Nicolae Ciucă.

El adaugă că „România traversează o perioadă în care ura, judecata pripită și invidia otrăvesc, uneori, gândirea și scindează societatea”.

„Trebuie să scăpăm de aceste tare, dacă vrem să ne dezvoltăm rapid. De aceea, de ziua comemorării lui Avram Iancu, la Țebea, am spus că soluția ne-a dat-o chiar marele luptător pentru drepturile românilor: patriotismul adevărat, care promovează moderația și atinge cu înțelepciune obiectivele națiunii. Patrioții adevărați își doresc promovarea identității noastre naționale în lume și construirea unui destin al României în Europa. De aceea, apartenența țării la structurile euro-atlantice este destinul nostru istoric, iar cei ce spun altceva sunt falși patrioți, care nu luptă pentru dezvoltarea României. Cu gândul la Avram Iancu al cărui testament a fost acela ca neamul său să fie fericit, vă îndemn să iubiți România, să promovați identitatea noastră istorică și împreună să dezvoltăm România în Europa!”, încheie Ciucă.

Update 11:40 Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, dar și mai mulți miniștri din Guvernul Ciolacu dau nas în nas astăzi cu opoziția, la serbarea națională de la Țebea, acolo unde și-au anunțat prezența liderul AUR, George Simion, dar și Diana Șoșoacă.

Până la această oră nu au fost înregistrate incidente majore. Ce-i drept, sunt foarte multă forțe de ordine pe străzile de la Țebea.

Vorbim totuși de o reacție neprevăzută din partea unor manifestanți la acest eveniment. Asta pentru că membrii membrii AUR în frunte cu liderul George Simion, au fost scuipat și huiduiți de acești oameni.

Aceștia spuneau că se dezic de un aşa comportament și, desigur, făceau referire la faptul că manifestanţii au blocat drumul național, astfel încât a fost nevoie să intervină jandarmii.

S-a terminat inclusiv slujba care a avut loc în biserica, la comemorarea celor 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu. În aceste momente se oferă onorurile militare.

Aici este prezent inclusiv președintele Senatului, Nicolae Ciucă, cu fostul ministru de interne Lucian Bode, precum și actualii miniștri din Guvernul Ciolacu. A venit pentru a fi alături și a se bucura de această zi alături de miile de persoane, inclusiv euro-parlamentari. Am văzut-o pe Maria Grapini, l-am văzut pe Gheorghe Falcă și desigur, miniștrii din Guvernul Ciolacu: Tineretului şi Familiei, Natalia Intotero, ministrul Economiei, de asemenea, Radu Oprea.

Trebuie spus că pe lângă cei 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu, astăzi se celebrează pentru prima dată finalizarea în mod oficial a testamentului lui Avram Iancu.

Foarte multă lume la Ţebea, vorbim practic de câteva mii de persoane. Au fost solicitate inclusiv forțe de ordine din celelalte județe pentru a se asigura că nu vor exista incidente.

Liderul AUR, George Simion, a fost și el invitat pentru a participa, alături de celelalte oficialități, la depunerea de coroane. Însă pentru că nu i s-a permis accesul alături de cele câteva sute de simpatizanți AUR care îl însoțesc la această oră, acesta a refuzat să se alăture autorităților și au rămas în mulțime. 

×
Subiecte în articol: tebea
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close