Antena 3 CNN Actualitate Chiuariu asigură: legea ANI va fi adoptată

Chiuariu asigură: legea ANI va fi adoptată

Chiuariu asigură: legea ANI va fi adoptată
22 Apr 2007   •   10:25

Ministrul Justiţiei,Tudor Chiuariu, respinge toate speculaţiile şi informaţiile eronate care pot influenţa negativ dezbaterea parlamentară pe proiectul de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Ministerul Justiţiei a formulat mai multe observaţii care au drept scop îmbunătăţirea variantei deja existente a Guvernului şi respectarea cerinţelor Comisiei Europene pentru consolidarea reformelor din Justiţie şi a luptei împotriva corupţiei.

Totodată Ministerul Justiţiei dă asigurări că nu există pericolul activării clauzei de salvgardare pe domeniul Justiţiei şi nu poate fi luată o decizie a Comisiei Europene în această privinţă înainte de raportul pe care aceasta îl va prezenta, în luna iunie, Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene.

Nu există un termen limită, aşa cum a fost avansat în mass-media, pentru adoptarea Legii ANI. Proiectul se află pe masa senatorilor din data de 1 noiembrie 2006 şi va intra în dezbaterea comisiilor reunite de drepturile omului şi cea juridică, cel mai probabil săptămâna viitoare, pentru adoptarea unui raport comun.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul exploziei de la Dedeman Botoșani, surprins pe camerele de supraveghere
x close