Antena 3 CNN Actualitate Chiuariu cere demiterea unui şef DNA

Chiuariu cere demiterea unui şef DNA

Chiuariu cere demiterea unui şef DNA
08 Mai 2007   •   09:35
UPDATE:Procurorul general al României, Laura Kovesi îi reproşează ministrului Justiţiei modul în care a cerut demiterea. Kovesi spune că Chiuariu ar fi trebuit să-i ceară o anchetă înainte să facă cererea de revocare. Secţia pentru procurori a CSM a amânat dezbaterea cererii ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, de revocare a şefului secţiei a doua din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Florin Ţuluş, pentru data de 17 mai. Ministrul îl acuză pe adjunctul lui Daniel Morar de management defectuos. Florin Ţuluş se află în funcţie de la sfârşitul anului 2005 şi avea în lucru dosare importante. Florin Ţuluş a caracterizat cererea ministrului drept dubioasă.

Dacă avizul Curţii va fi pozitiv va fi nevoie şi de acordul preşedintelui interimar Nicolae Văcăroiu. Acesta a precizat la venirea sa la Cotroceni că înlocuirea conducerii DNA nu se află pe lista sa de priorităţi. Membrii CSM au declarat că sunt surprinşi de cererea ministrului Justiţiei.

Tudor Chiuariu îi reproşează adjunctului lui Daniel Morar că este prea puţin dur în lupta împotriva corupţiei. Ministrul spune că decizia de revocare din funcţie a lui Florin Ţuluş a fost luată după o întâlnire cu comisarul european Franco Frattini. Sursele spun că cel mai probabil Daniel Morar îi va lua apărarea adjunctului său, pentru că cei doi au făcut echipă şi la Cluj de unde au fost numiţi în funcţii la DNA. Ţuluş a instrumentat dosarele a patru deputaţi, al unui vicepremier şi a unor foşti judecători.

Emil Boc: Este un atac la coloana vertebrală a statului

Democraţii critică solicitarea ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a lui Florin Ţuluş. Prin această cerere se încearcă blocarea unor dosare, acuză liderul PD. În opinia lui Emil Boc, demersul ministrului Tudor Chiuariu este "un atac la coloana vertebrală a statului de drept". Liderul PD l-a acuzat pe ministrul Justiţiei că, în acest fel, demonstrează că slujeşte anumite interese. De asemenea, Boc crede cererea de revocare poate duce la activarea clauzei de salvgardare pentru România la capitolul Justiţie. De asemenea, preşedintele PD a declarat că cererea pe care Chiuariu a făcut-o îl descalifică.

DOSARELE INSTRUMENTATE DE FLORIN ŢULUŞ

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close