Antena 3 CNN Actualitate Cine e angajatul BNR care are venituri mai mari decât Mugur Isărescu

Cine e angajatul BNR care are venituri mai mari decât Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut venituri uriașe în anul 2019, mai exact peste un milion de lei, însă există un angajat de la banca centrală care îl depășește. Angajatul a încasat în anul precedent 1,6 milioane de lei.

Cine e angajatul BNR care are venituri mai mari decât Mugur Isărescu
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    17 Iul 2020   •   20:15

Mugur Isărescu a încasat 897.000 de lei, conform declarației fiscale de la finalul lunii iunie 2020. Cu un an în urmă, guvernatorul a câștigat 806.000 de lei.

În declarația de avere se observă că Isărescu a încasat mai mulți bani din pensie decât anul trecut. Acum are în plus 2.500 de lei, ceea ce înseamnă un total de 162.000 de lei. De asemenea, guvernatorul a luat încă 30.000 de lei de la Academia Română și 3.700 de lei de la Academia de Științe Economice.

Cine câștigă mai mult decât Mugur Isărescu

După cum spuneam, există un angajat al Băncii Naționale Române care îl întrece pe Isărescu din punct de vedere financiar. Este vorba despre prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, ale cărui venituri au ajuns la 1,6 milioane de lei anul trecut, potrivit declarației sale de avere. Concret, prim-viceguvernatorul a încasat 1,36 milioane de lei.

Pe lângă această sumă, a primit și pensia de parlamentar de 107.400 de lei, dar și o pensie de limită de vârstă de 126.600 de lei. La fel ca Isărescu, și Florin Georgescu a mai avut venituri și de la Academia de Studii Economice, dar și din chirie.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu florin georgescu
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close