Antena 3 CNN Actualitate Cluburile din Centrul Vechi s-au redeschis, la patru luni de la tragedia din Colectiv

Cluburile din Centrul Vechi s-au redeschis, la patru luni de la tragedia din Colectiv

Cluburile din Centrul Vechi s-au redeschis, la patru luni de la tragedia din Colectiv
Sursa foto: Foto:pixabay.com
13 Feb 2016   •   14:30

Patronii de localuri nu par să fi învăţat ceva din tragedia de la Colectiv. Aceştia ţin în continuare petereceri şi spectacole în clădiri cu bulină roşie. Cele mai au fost închise, dar numai pentru o vreme.

Sunt peste trei mii de clădiri cu bulină în Bucureşti. Iar în sute dintre ele funcţionează şi la ora actuala săli de spectacole, cluburi şi restaurante. Asta deşi, din noimebrie, ar fi trebuit închise. Pe lângă riscul seismic, multe dintre ele nu au nici autorizaţii de la pompieri.

Au trecut aproape patru luni de la tragedia din Colectiv, iar centrul Bucureştiului este în continuare un loc nesigur pentru tinerii care vin să se distreze.

Asta deşi, în noiembrie, a fost promulgată o lege în care scrie clar că NU mai au voie să funcţioneze dacă sunt încadrare la clasa unu de risc seismic, adică au bulină roşie.

În Centrul Vechi, 48 de localuri funcţionează în clădiri cu risc seismic ridicat. Şi teatrul Godot Cafe funcţionează într-o clădire cu bulină roşie. Cu toate acestea aici sunt organizate în continuare spectacole.

O altă problemă este dorinţa mult prea mare a patronilor de a înghesui cât mai mulţi oameni în localuri sau săli de spactacole.

Problema cea mai mare a localurilor rămâne autorizaţia pentru incendii. Anul trecut aproape 700 de patroni au cerut aviz de la ISU Bucureşti. Şi, la final, un sfert dintre ei au obţinut autorizaţie. Mai mult, pompierii au dat aviz negativ pentru mai bine de o mie de patroni.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close