Antena 3 CNN Actualitate Cluburile și terasele din România, program limitat. Raed Arafat: "Nu sunt niște măsuri atât de incomode"

Cluburile și terasele din România, program limitat. Raed Arafat: "Nu sunt niște măsuri atât de incomode"

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat că vineri seara va avea loc o întrunire online a Comitetului Național pentru Situații de Urgență care va supune la vot o propunere prin care programul teraselor, respectiv al cluburilor din zonele puternic afectate de coronavirus, să fie limitat.

Cluburile și terasele din România, program limitat. Raed Arafat: "Nu sunt niște măsuri atât de incomode"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    31 Iul 2020   •   21:28

Programul localurilor în aceste zone roșii ar trebui să fie limitat până la ora 23, a precizat Arafat. Și localurile din Centrul Vechi al Capitalei pot intra în această categorie.

"E vorba de terase, cluburi, baruri, locuri în care oamenii pot începe să danseze. Aici nu ne referim doar la litoral, ci la mai multe zone. Dacă vrem să luăm realitatea, creșterea numărului de cazuri la nivel național nu e doar din cauza litoralului.

E clar că nici în alte zone nu se respectă și trebuie luate măsuri. De aici vin aceste măsuri, care nu sunt tocmai incomode, totuși ora 11 seară e una bună. Am văzut că unele județe deja au adoptat aceste măsuri", a declarat Arafat la Digi 24.

Județele în care masca devine obligatorie de la 1 august

Hotărârea adoptată în ședința de miercuri și care a mai fost votată o dată vineri impune obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise, mai exact în târguri, piețe sau alte zone aglomerate. Momentan, masca va deveni obligatorie de la 1 august, în următoarele 16 judeţe: Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov, Vâlcea, Iaşi, Călăraşi, Prahova, Gorj, Buzău, Constanţa, Vrancea, Teleorman, Arad şi Satu-Mare.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close