Antena 3 CNN Actualitate Cluj: Patru tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi sub sechestru, cu suspiciune de salmonella

Cluj: Patru tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi sub sechestru, cu suspiciune de salmonella

Cluj: Patru tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi sub sechestru, cu suspiciune de salmonella
Sursa foto: Foto: chefreinvented.com
de M.Z.    |    30 Oct 2013   •   22:41
O cantitate de patru tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi şi retrasă dintr-un supermarket din Cluj-Napoca a fost pusă sub sechestru, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, existând suspiciunea infestării cu salmonella.
 
"Inspectorii DSVSA Cluj au pus, miercuri, sechestru pe o cantitate de patru tone de carne de pui care a fost retrasă de la consum de la un supermarket din Cluj-Napoca. Cei de acolo ne-au cerut să eliberăm documente în vederea neutralizării cărnii, au vrut să o ducă la Protan Dej pentru a fi distrusă. Există suspiciunea că ar fi fost infestată cu salmonella. Joi vom lua probe pentru analiză, iar rezultatul îl aşteptăm în patru zile. Carnea a provenit de la Avicola Călăraşi", a spus directorul DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu, potrivit Mediafax
 
Potrivit acestuia, în cazul în care se va confirma suspiciunea de salmonella, se va emite o alertă naţională.
 
Peste 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase în Bucureşti şi Braşov, cu ocazia verificărilor vizând un lanţ de supermarketuri, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om, potrivit reprezentanţilor ANSVSA.
 
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a precizat miercuri, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în urma informaţiilor privind livrarea de carne de pui alterată de către Avicola Călăraşi, la "un lanţ de supermarketuri", conform informaţiilor anchetatorilor din dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro.

Vladimir Mănăstireanu a mai spus, referitor la Avicola Călăraşi, că atât abatorul, cât şi ferma societăţii sunt "în lichidare".

El a adăugat că, în cazul descoperirii unor păsări infestate cu salmonella, acestea sunt sacrificate, conform normelor în vigoare.

Carnea de pasăre de la Avicola Călăraşi care a ajuns la vânzare nu are Salmonella şi nici nu este alterată, a declarat, miercuri, preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, la Antena 3, contrazicând astfel afirmaţiile din rechizitoriul DNA.

 


 

×
Subiecte în articol: pui carne de pui carne de pui carne salmonella
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close