Antena 3 CNN Actualitate CNA despre campania pentru referendum

CNA despre campania pentru referendum

CNA despre campania pentru referendum
23 Apr 2007   •   13:48

Consiliul Naţional al Audiovizualului a interzis posturilor de radio şi televiziune să transmită, în timpul campaniei pentru referendum, opiniile publicului exprimate prin sms, e-mail sau telefon. Consiliul a hotărât în şedinţa de luni că posturile pot difuza interviurile pro şi contra luate pe stradă cetăţenilor.

CNA a decis ca în perioada campaniei pentru referendum, să nu se difuzeze clipuri publicitare care prezintă în sens negativ sau pozitiv un partid non-politic sau un mesaj politic şi a recomandat ca în emisiunile informative să se prezinte modalităţile tehnice de organizare şi de desfăşurare a referendumului, iar în timpul emisiunilor de dezbatere, punctele de vedere pro şi contra să fie reflectate în mod egal.

În cazul în care în emisiunile informative şi de dezbatere se aduc acuzaţii de ordin penal sau moral unor persoane sau care pot prejudicia imaginea unor instituţii, CNA le-a cerut posturilor să difuzeze şi punctele de vedere ale celor vizaţi.

De asemenea, posturile au obligaţia de a răspunde cererilor pentru dreptul la replică sau rectificare în maximum 24 de ore de la data primirii solicitărilor. Reflectarea evenimentelor în legătură cu referendumul trebuie să respecte regulamentul privind informaţia corectă, imparţială şi pluralismul de opinii din legislaţia audiovizuală, a decis CNA.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close