Antena 3 CNN Actualitate Alertă meteo: Cod galben de ninsoare viscolită în mai multe judeţe din ţară

Alertă meteo: Cod galben de ninsoare viscolită în mai multe judeţe din ţară

Meteorologii au emis, vineri, mai multe avertizări nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic şi viscol, ce vizează zonele înalte din ţară în următoarele ore.

ninsoare
Alertă meteo: Cod galben de ninsoare viscolită în mai multe judeţe din ţară Sursa foto: getty images
de Silvia Preda    |    26 Noi 2021   •   16:43

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 20:00, în zona de munte din judeţele Braşov, Sibiu, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Caraş-Severin şi Hunedoara – la altitudini de 1.800 de metri – se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze de peste 110 – 120 km/h, şi temporar ninsoare viscolită.

Meteorologii au emis şi o avertizare Cod galben de vânt puternic valabilă până sâmbătă dimineața în Carpații Meridionali. Avertizarea este în vigoare până sâmbătă, la ora 2.00. În acest interval, în Banat, iar în cursul nopții și pe litoral, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60-80 km/h.

În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 90-100 km/h și temporar va ninge viscolit.

Meteorologii au emis și o informare meteo, valabilă până sâmbătă la ora 08.00. Conform acesteia, vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice şi estice ale ţării, unde local şi temporar vor fi rafale în general de 50-60 km/h.

În zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăşi 70-80 km/h şi trecător va ninge.

Prognoza meteo 27-28 noiembrie 2021

În acest weekend în cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Elena Mateescu, director general ANM, a declarat vineri, la Antena 3, că în weekend vremea este în general caldă.

În Capitală mâine vor fi 13-15 grade, la fel şi duminică. Începând de luni vremea se răceşte, a avertizat Elena Mateescu.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 27 noiembrie 2021

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, devenind caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi de la 5 grade în estul Transilvaniei, până la 16-17 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 9 grade. Cerul va avea înnorări în vest şi în nord-vest, unde va ploua slab, în special în prima parte a zilei şi din nou pe parcursul nopţii. La munte, îndeosebi la altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitaţii slabe mixte.

În restul ţării, cerul va fi temporar noros şi numai pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, unde rafalele vor mai depăşi 60-80 km/h şi temporar în vestul şi sud-estul teritoriului. Pe alocuri, îndeosebi în regiunile sudice se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru duminică, 28 noiembrie 2021

Duminică, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Olteniei cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere.

La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10-20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute pe crestele montane, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, unde se vor atinge viteze de 80-100 km/h, dar temporar şi la viteze mai mici şi în vestul şi sud-estul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea ninsoare
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close