Comisia Europeană reduce fondurile puse la dispoziţia României

de D.D.    |    12 Sep 2012   •   12:54
Comisia Europeană reduce fondurile puse la dispoziţia României Foto: railwayinsider.eu
Fondurile puse la dispoziţia României pentru programele legate de sectorul regional, mediu, transport şi competitivitate, vor fi reduse de Comisia Europeană din cauza unor neregularităţi identificate în zona achiziţiilor publice, informează Mediafax.

În decembrie 2011, Comisia Europeană (CE) a permis reluarea plăţilor către România pentru aceste patru programe, dar cu condiţia ca autorităţile de la Bucureşti să îndeplinească până la sfârşitul lunii iunie 2012 o serie de cerinţe legate de organizarea internă a autorităţilor de management şi de achiziţiile publice.

"În urma analizei, Comisia Europeană a găsit o serie de neregularităţi de sistem legate de zona achiziţiilor publice şi va aplica anumite corecţii financiare. Aceste corecţii, care pot reprezenta câteva procente din fondurile alocate, vor fi negociate cu partea română pentru fiecare program în parte", au declarat sursele Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în luna august, România nu va primi "niciun euro" din fondurile europene.

Premierul Victor Ponta a afirmat atunci că preşedintele are dreptate să se declare îngrijorat de situaţia fondurilor UE rezervate României, dar cu amendamentul că problemele existente datează din perioada 2009-2011, în mandatul fostului Guvern.x close