Antena 3 CNN Actualitate Compania care promitea tratarea infertilităţii cu pliculeţe de nisip, amendată de OPC

Compania care promitea tratarea infertilităţii cu pliculeţe de nisip, amendată de OPC

Compania care promitea tratarea infertilităţii cu pliculeţe de nisip, amendată de OPC
Sursa foto: Nisip
19 Iun 2009   •   23:16


Compania care ne promitea că tratează infertilitatea cu produse naturiste nu are aviz pentru a vinde nici măcar acel nisip de coral. Deşi poartă pe el o presupusă autorizare a Institutului de Bioresurse Alimentare, produsul nu poate fi comercializat.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului s-a autosesizat şi a oprit de la vânzare tot lotul de "medicament miraculos".

Iată ce le spunea reporterilor unul dintre distribuitori, care le-a vândut 30 de pliculeţe de nisip de coral, în urmă cu ceva vreme:

"Noi nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor. Şi peste două luni ai să ai şi rezultate. Doamne ajută".

Adevărul este cu totul altul. Produsul important din Japonia a fost aruncat pe piaţă fără niciun fel de aprobare. Ca să fie credibilă, firma a şi etichetat plicurile cu menţiunea "Avizat de Institutul de Bioresurse Alimentare".

Nici măcar institutul De Bioresurse Alimentare nu l-ar fi putut aproba, deoarece nisipul conţine argint, iar derogarea pentru scoaterea pe piaţă ar fi venit de la o comisie specială din Ministerul Sănătăţii.

După difuzarea materialului cu aşa-zisul produs miraculos de fertilitate, la Observator, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti s-a autosesizat şi a făcut un control la sediul firmei.

Compania a fost amendată cu 10.000 de lei. Administratorul susţine că nu ştia de vânzarea produsului pentru că a preluat de curând afacerea.

Acum doi ani, firma a mai fost amendată de OPC pentru abateri asemănătoare.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului va verifica toate produsele prezentate de compania respectivă în magazinele virtuale.

Observator



×
Subiecte în articol: nisip infertilitate OPC amenda
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close