Antena 3 CNN Actualitate Competiţia "Liga Profesorilor Excepţionali" a ajuns la etapa a patra. Zece dascăli concurează pentru marele premiu

Competiţia "Liga Profesorilor Excepţionali" a ajuns la etapa a patra. Zece dascăli concurează pentru marele premiu

Competiţia "Liga Profesorilor Excepţionali" a ajuns la etapa a patra. Zece dascăli concurează pentru marele premiu
08 Iun 2015   •   09:44

Competiţia "Liga Profesorilor Excepţionali", organizată de Fundaţia Dan Voiculescu, a ajuns la etapa a patra, în care au rămas zece dascăli care se bat pentru marele premiu. Aceştia au fost selectaţi din primii 30 clasaţi în urma voturilor online la nivel naţional.  

Începând de astăzi, toţi actualii, dar şi foştii elevi sunt invitaţi să îi voteze pe fundatiadanvoiculescu.ro pe cei zece finalişti, desemnaţi de voturile internauţilor. În urma voturilor venite în sprijinul profesorilor, se va realiza clasamentul primilor zece profesori excepţionali ai anului 2015. Finala competiţei va avea loc pe 21 iunie şi va fi difuzată în direct la emisiunea Sinteza Zilei”.

Cei zece profesori care au ajuns în finala competiţiei sunt: Marcel Porof, Maricica Apreutesei, Mihaela Cătălin Tărcăoanu, Cristina Popescu, Ionuţ Theodor Barbu, Ana Bejinaru, Gabriel Anastasiu, Cornel Lucian Duma, Elena Stoica şi Luisian Grigore.

Dedicat meseriei de dascăl, profesorul de geografie Marcel Porof, de la Colegiul Naţional "Nicu Gane" din Fălticeni şi-a modelat elevii, generaţie după generaţie, şi i-a îndrumat pe drumul performanţei. Elevii săi au obţinut premii şi medalii la olimpiadele şcolare, printre care şi o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Profesoara de informatică Maricica Apreutesei, de la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu, judeţul Vrancea, a creat, împreună cu elevii ei, lecţii video şi a înfiinţat un club de programare vizuală şi altul de educatie media.

Profesoara de limba şi literatura română Mihaela Cătălina Tărcăoanu de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş" din Piatra-Neamţ a pregătit elevii pentru concursuri şi aceştia au obţinut premii la olimpiadele şcolare. În plus, realizează şi moderează o emisiune de televiziune la un post regional, pe teme de învăţământ şi educaţie.

Cristina Popescu, profesoară de limba latină la Liceul Teoretic "Spiru Haret" din Moineşti, a pregătit, an de an, loturi de olimpici care au participat la Olimpiada de limba latină, etapa judeţeană, naţională şi internaţională, şi la Concursul Naţional "Ovidius", unde au obţinut premii şi menţiuni.

Profesorul de pictură Ionut Theodor Barbu, de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti, a avut peste 220 de participări, cu elevii, la Concursuri, Expoziţii şi Evenimente artistice, unde copii îndrumaţi de el au obţinut aproape 400 de premii internaţionale, naţionale şi judeţene.

Ana Bejinariu de la Colegiul Naţional Militar ''Ştefan cel Mare'' din Câmpulung Moldovenesc, profesoară de chimie, şi-a dorit ca elevii ei să aibă un laborator modern şi, împreună cu copiii, a confecţionat panouri, planşe, aparate şi dispozitive cu ajutorul cărora aceştia să înveţe mai uşor şi să îndrăgească chimia.

Mai multe amănunte despre profesiri se pot găsi pe site-ul  fundatiadanvoiculescu.ro.

Concursul Ligii Profesorilor Excepţionali, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu, se adresează tuturor cadrelor didactice care predau la clasele I - XII, care s-au remarcat prin metode de predare sau rezultate notabile.

Câştigătorul primei ediţii a concursului a fost profesorul de limba şi literatura română Aurelian Zisu, din Craiova, membru al Uniunii Scriitorilor, doctor în filologie, care a avut generaţii de olimpici la nivel naţional. Locurile al doilea şi al treilea, în urmă voturilor internauţilor, au revenit profesorilor Constantin Ursu, respectiv Dumitru Vizitiu. Premiile au constat într-un salariu de merit, de 5000 RON, 3000 RON şi 2000 RON, pe care ocupanţii primelor trei locuri l-au primit pe durata unui an şcolar. Totodată, ocupanţii primelor zece locuri au fost premiaţi cu laptop-uri, excursii, vouchere, materiale de specialitate şi educaţionale sau enciclopedii.

“Sunt multe criterii importante prin care vom evalua profesorii care participă în acest an la Liga Profesorilor Excepţionali: modul în care au susţinut copiii de-a lungul întregii lor cariere, modul în care s-au implicat în activitatea socială, modul în care s-au format, au crescut, au evoluat că profesori, cât de respectaţi sunt, atât de copiii pe care îi educa cât şi de părinţii acestora”, spune Trisi Cristea, directorul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Subiecte în articol: Liga profesorilor exceptionali
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close