Antena 3 CNN Actualitate Consiliul Concurenţei investighează piaţa distribuţiei de medicamente

Consiliul Concurenţei investighează piaţa distribuţiei de medicamente

Consiliul Concurenţei investighează piaţa distribuţiei de medicamente
Sursa foto: medicamente
10 Mar 2009   •   05:17

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie a pieţei de distribuţie angro de medicamente pentru a identifica şi corecta posibile disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială din piaţa de profil, se arată într-un comunicat transmis luni de autoritatea de concurenţă.

"Această investigaţie nu urmăreşte anchetarea şi sancţionarea anumitor companii, ci vizează examinarea structurii pieţei în acest sector, luat ca un întreg. În cadrul acestei anchete se vor analiza practicile comerciale existente între producătorii şi distribuitorii de medicamente, precum şi posibilele bariere artificiale create ca urmare a acestor practici?, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu, citat de Newsin.

Potrivit comunicatului, Consiliul Concurenţei este preocupat de posibilitatea ca pe piaţa distribuţiei angro de medicamente, concurenţa să nu funcţioneze în mod optim.

?Consiliul Concurenţei este îngrijorat de existenţa unor practici care pot împiedica manifestarea concurenţei cu privire la anumite medicamente, fără a asigura beneficiarilor sau consumatorilor un avantaj corespunzător şi fără a conduce la practicarea în mod durabil a unor preţuri substanţial mai reduse pentru consumatori? a precizat preşedintele autorităţii de concurenţă.

În comunicatul Consiliului Concurenţei se menţionează că rezultatele analize sectoriale vor permite autorităţii de concurenţă să identifice măsuri potrivite pentru a rezolva problemele de concurenţă specifice sectorului.

Consiliul Concurenţei a mai declanşat, la sfârşitul anului 2008, o investigaţie pe piaţa distribuţiei de produse farmaceutice din România, având ca obiect posibila încălcare a Legii Concurenţei de către membrii asociaţiilor de profil din România. Astfel, inspectorii Consiliului Concurenţei au realizat o serie de controale inopinate la sediile principalilor actori din piaţă, respectiv membrii Asociaţiei Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM) şi cei ai Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Consiliul Concurentei
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close