Antena 3 CNN Actualitate Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a rezolvat, în 2008, o contestaţie la 15-20 de zile

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a rezolvat, în 2008, o contestaţie la 15-20 de zile

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a rezolvat, în 2008, o contestaţie la 15-20 de zile
Sursa foto: compania de drumuri
26 Feb 2009   •   20:53

O contestaţie rezolvată la 15-20 de zile. Acesta a fost ritmul în care a lucrat anul trecut Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor pentru licitaţii. Cele mai multe contestaţii au fost depuse împotriva Companiei Naţionale de Drumuri.
Aproape un sfert din contestaţiile depuse au fost soluţionate în favoarea contestatorului. Ceea ce înseamnă că agenţii economici au sesizat neregulile la procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică.
?Este o cifră foarte mare şi nu cred că ne-o putem permite. Trebuie să lucram foarte mult la autorităţile contractante să înţeleagă că trebuie sa crească transparenţa în aceasta activitate, pentru a scădea gradul de contestare.? a declarat Mihai Prisăcariu, directorul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Peste 1.500 de decizii, adică 25% din totalul soluţionărilor, reprezintă contestaţii despuse peste termenul de zece zile admis de lege.
Anul trecut, Consilul a soluţionat o contestaţie cam la 20 de zile. Legea nu prevede un termen limită pentru soluţionarea acestora. Tot anul trecut au fost primite cu 52% mai multe dosare faţă de 2007, iar procentual, cele mai multe contestaţii sunt împotriva Companiei Naţionale de Drumuri.
Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close