Antena 3 CNN Actualitate Conturile unui întreprinzător din Constanţa, blocate de Fisc pentru neachitarea sumei de doi lei

Conturile unui întreprinzător din Constanţa, blocate de Fisc pentru neachitarea sumei de doi lei

Conturile unui întreprinzător din Constanţa, blocate de Fisc pentru neachitarea sumei de doi lei
Sursa foto: Constanta
14 Aug 2009   •   23:47

Un constănţean a fost executat de Fisc pentru numai câţiva lei. Cornel Zamfir este agricultor, are o firmă şi mai multe utilaje. Pentru două dintre ele nu a achitat la timp impozitul, motiv pentru care a intrat în atenţia celor de la Fisc. Omul a stat, a calculat şi a întors hârtiile primite de la autorităţi pe toate feţele şi nu i-a venit să creadă ca pentru o suma aşa de mică, afacerile sale au intrat în blocaj.

?Nu reuşesc să plătesc unei societăţi cu capital francez cu care lucrez pentru seminţe, nu reuşesc să-i plătesc 500 de milioane, finndcă am contul blocat pentru 2,06 lei. Ma gandesc, miliardarii aia cum de au conturile libere", spune omul. De asemenea, statul l-a mai pus să plătească şi cheltuieli judiciare, de 10 ori mai mari decât debitul în sine.

Bărbatul a plătit suma de pe somaţie, dar au mai rămas în calculatorul fiscului câţiva bănuţi de achitat.Anca Mitea, şef al Serviciului de Executări Silite din Constanţa explică cum s-a ajuns la această situaţie: ? Au mai rămas nişte majorări îngheţate, un rest foarte mic de plată, pentru care colegul meu a continuat măsurile de executare silită, conform articolului 49 din codul de procedură fiscală. Având în vedere că au trecut patru luni aproape de la plată, noi nu putem să rămânem cu cazurile neînchise în calculator?.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close