Antena 3 CNN Actualitate Elevi chemați la școală să își ia laptele și cornul, în timp ce orele se desfășoară online. ”Au înnebunit de tot!”

Elevi chemați la școală să își ia laptele și cornul, în timp ce orele se desfășoară online. ”Au înnebunit de tot!”

Directorii unităților școlare închise din cauza pandemiei de coronavirus se află într-o situație fără precedent. Aceștia sunt nevoiți să-i cheme la școală pe elevi pentru a-și lua cornul și laptele. Atât părinţii şcolarilor, cât şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar consideră aberantă situaţia.

Elevi chemați la școală să își ia laptele și cornul, în timp ce orele se desfășoară online. ”Au înnebunit de tot!”
Sursa foto: sibiuindependent.ro
de Laura Dinu    |    17 Mar 2021   •   12:27

Toţi directorii de şcoli, aflate în scenariul roşu, în județul Botoșani, adică cele în care toate cursurile se defășoară online din cauza pandemiei, trebuie să cheme elevii la şcoală pentru a-şi lua laptele şi cornul, alimente distribuite prin program naţional.

Mai mult decât atât, directorii de şcoli sunt obligaţi să găsească soluţii pentru depozitarea în siguranţă a acestor produse perisabile pânâ când se hotărăsc părinţii sau elevii să le ridice.

Solicitarea vine din partea Consiliului Județean Botoșani, însă aceasta nu precizează și ce se întâmplă în cazul în care elevii refuză să-şi ia laptele şi cornul. 

”Eu cred că au înnebunit de tot!”

În acest moment, trei localităţi din judeţul Botoşani sunt în scenariul roşu. Este vorba despre Suliţa, Curteşti şi Todireni. În aceste condiţii, şi şcolile din aceste zone trec pe scenariul trei, adică învăţământ online. Prin programul guvernamental pentru şcoli pentru perioada 2017-2023, elevii beneficiau de o gustare la şcoală, adică de lapte şi corn, biscuiţi şi iaurt sau o alternanţă între aceste două variante, în funcţie de contractele încheiate la nivel judeţean. Până în prezent, în perioada de pandemie, la şcolile aflate în scenariul roşu, acest program era suspendat până la rezolvarea problemei epidemiologice existente, deci elevii nu primeau cornul şi laptele.

Însă, în data de 12 martie, Consiliul Judeţean Botoşani a trimis o adresă la Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care se solicita directorilor de şcoli să cheme elevii care fac ore online să-şi ridice laptele şi cornul de la şcoală.

Cu alte cuvinte, deşi elevii sunt trimişi acasă pentru a fi evitată îmbolnăvirea şi răspândirea virusului, pe de altă parte sunt chemaţi la şcoală ca să primească pachetul de la Guvern.

”Eu cred că au înnebunit de tot. La noi aici COVID-ul e în floare. I-au trimis acasă că cică să nu se îmbolnăvească şi să facem prăpăd aici, iar acum îi cheamă să le dea un corn şi o gură de lapte. Să umble aşa pe străzi, pe la şcoală. Da' n-am eu o bucată de pâine şi o cană de lapte să-i dau ?”, spune o săteancă din Suliţa. 

„Se pare că această solicitare a venit la solicitarea Ministerului Agriculturii!”

Nici șefii Inspectoratului Şcolar nu sunt de acord cu această măsură și cred că este una aberantă.

„Adresa este transmisă de Consiliul Judeţean spre ştiinţa Inspectoratului Şcolar. Adică şcoala trebuie să solicite părinţilor sau elevilor să vină să ridice laptele şi cornul, taman la şcolile care sunt în scenariul doi şi trei. Nu cred că este în regulă ca în momentul în care noi suntem în scenariul roşu, să chemăm copiii la şcoală să ridice laptele şi cornul. Adică pentru a-i ţine acasă, să evităm îmbolnăvirea, facem ore online”, spune Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.  

Mai mult decât atât, acesta spune că şi Consiliul Judeţean ar fi primit această solicitare, la rândul lui, de la Ministerul Agriculturii, prin care are loc acest program naţional.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că au trimis deja o adresă Ministerului Învăţământului pentru a lămuri situaţia.

„Se pare că această solicitare a venit la solicitarea Ministerului Agriculturii. Noi am înştiinţat pe ministrul Învăţământului şi sperăm să discute cu cel al Agriculturii, să ceară detaliii privind această adresă”, spune Gabriel Hârtie.

Totodată, prin aceeaşi solicitare, directorii de şcoli sunt obligaţi să păstreze produsele în stare bună până când elevii sau părinţii vin să le ridice. „Noi avem o mare problemă cu depozitarea acestor produse. Adică nu sunt condiţii pentru un număr atât de mare pachete. Cum să procedeze directorii acum?”, se întreabă Hârtie, potrivit adevărul.ro.
 

 


 

×
Subiecte în articol: corn si lapte scoli inchise
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close