La sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000, Dinicu a fost liderul bodyguarzilor din Regie.
În 1997, a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru amenințare și lovire, apoi grațiat.
Dinicu a fost bodyguardul fiicei unui important lider politic din PDSR, Doru Ioan Tărăcilă, care a ocupat, la un moment dat, funcția de ministru de Interne
În ianuarie 2000, numele viitorului patron al Fermei Dacilor apare în scandalul "Portbagajul", după ce banii interlopului Bucurenciu ar fi ajuns și rămas la Dinicu.
Ar fi vorba de un kilogram de bijuterii și aproape jumătate de milion de dolari. Scandalul uriaș s-a lăsat cu condamnări și chiar demisii la vârful Poliției Române.
Se spune că o parte din bani au ajuns în conturile unor polițiști. Cinci ani mai târziu, în 2005, Cornel Dinicu a condus echipa de bodyguarzi a lui Marian Iancu, acuzat atunci în dosarul RAFO.
Dinicu fost cercetat, atunci, pentru că a agresat ziariștii prezenți la ieșirea din tribunal a fostului patron RAFO.
Dinicu, nominalizat în afacerea cu diamante din Sierra Leone
Numele lui Cornel Dinicu a fost vehiculat și în dosarul diamantelor din Sierra Leone. Cotidianul Evenimentul Zilei a scris că, în 2007, SIE, Serviciul de Informații Externe, l-a urmărit pe Dinicu până în Sierra Leone.
Acesta avea calitatea de reprezentant al unei companii elvețiene ce voia să preia o parte dintr-o mină de diamante.
Despre el, s-a vehiculat că era pionul rușilor. Intrată în vizorul autorităților române pentru spălare de bani, gruparea rusă care a pus pe butuci Nova Bank a identificat un mijloc rapid de a expatria milioane de dolari: diamantele din Sierra Leone.
Crima organizată din România, conectată la vechile rețele de spionaj sovietice, încerca să preia minele de diamante din Africa.
Cornel Dinicu era în legătură cu această rețea de foști ofițeri GRU și KGB.
În 2012, Dinicu a înființat Ferma Dacilor. El a dezvăluit că a cumpărat terenul, bucată cu bucată, până la 40 de hectare. Proiectul s-a bucurat și de recunoaștere pe plan internațional, odată cu vizita bloggerului Mark Wiens.
Înainte de incendiul care a devastat-o, Ferma Dacilor era o afacere care dispunea de peste 20 de camere, patru căsuțe suspendate și patru colibe dacice.