Antena 3 CNN Actualitate Corpul de control al premierului constată probleme la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Corpul de control al premierului constată probleme la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Corpul de control al premierului constată probleme la Spitalul de Pediatrie din Piteşti
Sursa foto: Foto:Agerpres
26 Feb 2016   •   20:14

La Spitalul de Pediatrie din Pitești există probleme de ordin administrativ, deoarece unitatea a raportat constant, din ianuarie anul trecut și până în februarie 2016, că nu există infecții nosocomiale în spital, deși nu s-a efectuat nicio analiză - este una dintre concluziile preliminare ale Corpului de control al premierului, în legătură cu situația copiilor cu afecțiuni grave, transferați la Spitalul ''Marie Curie'' din Capitală, scrie Agerpres.

Corpul de control al prim-ministrului a efectuat, în perioada 18 — 26 februarie, verificări în legătură cu situația copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ''Maria Curie''.

"Spitalul de Pediatrie Pitești nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere și Control al infecțiilor nosocomiale. În perioada 1.01.2015 — 16.02.2016, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nicio infecție nosocomială, deși în perioada de referință au fost recoltate probe de autocontrol doar în trei zile, respectiv în lunile februarie și martie 2015, și într-o zi din luna februarie 2016, după internarea mai multor copii cu afecțiuni și după decesul a trei dintre aceștia", potrivit Corpului de control al premierului.

Până la data redactării notei de informare a Corpului de control al prim-ministrului, din 25 februarie, privind verificările efectuate, entitățile controlate au răspuns parțial solicitărilor acestei instituții, a precizat Biroul de presă al Guvernului.

Documentarea va continua până la obținerea tuturor datelor necesare formulării unor "concluzii fundamentate" privind tratamentul medical acordat copiilor transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul ''Marie Curie'' din Capitală, precum și modalitatea în care entitățile publice competente au investigat și stabilit cauzele îmbolnăvirii acestora.

Alți patru copii internați la Marie Curie în ultimele zile

Verificările vor fi efectuate în colaborare cu Corpul de control al ministrului Sănătății, în vederea clarificării următoarelor aspecte: care au fost măsurile (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești și Spitalului Județean de Urgență Pitești (Argeș) cu privire la cazurile copiilor diagnosticați cu patologie digestivă; cauzele care au provocat apariția patologiilor digestive la copiii din județul Argeș; cauzele care au provocat decesul copiilor din județul Argeș transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ''Marie Curie''; existența unor infecții nosocomiale la spitalele din județul Argeș.

Potrivit Corpului de control al premierului, pe 24 și 25 februarie au mai fost internați la Spitalul ''Marie Curie'' patru copii, cu vârste între 4 luni și un an și 4 luni, cu afecțiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxină 1 și 2, rezultatul fiind pozitiv.

Vineri, la Spitalul ''Marie Curie'', erau internați nouă copii, dintre care unul la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, șase la Nefrologie și doi la Gastroenterologie.

 Noi ipoteze în cazul copiilor îmbolnăviți din Argeș

Unul dintre medicii de la Spitalul de Pediatrie din Pitești spune că este posibil ca vaccinul impotriva poliomielitei sa fie cauza imbolnavirilor copiilor. Până în acest moment, nu se știe care este originea problemelor. S-a vorbit despre un virus transmis interuman sau surse alimentare.

Ministrul Sănătăţii cere DEMISIA conducerii Spitalului din Piteşti

"Sunt foarte, foarte nemulţumit. Am instituit o anchetă internă şi am rechemat şeful Corpului de control de la Timişoara pentru a relua întreg cazul. Nu spun că am identificat în acest lanţ, personal, probleme. Sigur, acest lucru va fi stabilit de ancheta internă şi INSP-ul este în alertă. Am constatat în schimb, şi sunt extrem de nemulţumit pentru acest lucru, faptul că, din nou, deşi am precizat în mod expres ca astfel de cazuri să fie raportate DSP, acest lucru nu s-a petrecut, din nou, la Piteşti. Cer în mod expres şi public demisia conducerii Spitalului de Copii din Piteşti sau să fie demişi" , a subliniat Patriciu Achimaş Cadariu.
 


×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close