Antena 3 CNN Actualitate Corpul de control trimis la TVR. "Vom susţine depolitizarea televiziunii publice"

Corpul de control trimis la TVR. "Vom susţine depolitizarea televiziunii publice"

Corpul de control trimis la TVR. "Vom susţine depolitizarea televiziunii publice"
06 Iun 2012   •   17:00

Victor Ponta a anunţat că a trimis Corpul de Control să verifice situaţia de la TVR, instituţie care a acumulat importante datorii atât către ANAF, cât şi faţă de instituţii internaţionale.
 
Premierul a declarat anterior că televiziunea publică a acumulat datorii şi către instituţii internaţionale, nu doar către ANAF, ceea ce ar fi putut periclita transmisia Campionatului European de fotbal, existând şi date care indică reţinerea, dar neplata contribuţiilor de asigurări sociale pentru doi ani, susţine premierul Ponta.
   
"Zilele acestea, am constatat că datoriile televiziunii românilor nu sunt doar către ANAF şi instituţii publice româneşti, ci şi către instituţii internaţionale, iar din trimestrul IV al anului trecut şi trimestrul I al acestui an nu s-au plătit ratele contractuale aferente transmisiunilor şi s-ar fi putut să ne trezim că nu se transmite Campionatul European de fotbal, nu mai vorbesc de Olimpiadă. Deci, pe lângă cele 120 milioane euro, se pare că sunt şi alte datorii", a spus Ponta.
   
Premierul a arătat totodată că există date care indică reţinerea, dar neplata de către TVR a contribuţiilor de asigurări sociale pentru salariaţi pe o perioadă de doi ani, ceea ce poate fi considerată infracţiune. El a precizat că săptămâna viitoare, când Parlamentul va dezbate raportul de activitate al televiziunii publice, va susţine depolitizarea TVR.
   
Victor Ponta a declarat, duminică, în legătură cu situaţia financiară a TVR, că nu are în vedere deblocarea conturilor instituţiei de către Guvern, întrucât conducerea instituţiei trebuie să prezinte o soluţie pentru datoriile de 120 de milioane de euro, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: TVR ANAF datorii Victor Ponta
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close