Antena 3 CNN Actualitate "Distanţare socială" cu 100 de persoane înghesuite la o slujbă pentru pomenirea morţilor. Reacţiile au fost dure: "Sunt inconştienţi"    

"Distanţare socială" cu 100 de persoane înghesuite la o slujbă pentru pomenirea morţilor. Reacţiile au fost dure: "Sunt inconştienţi"    

În plină pandemie de coronavirus, când autoritățile recomandă distanțarea socială, aproape o sută de persoane, majoritatea vârstnici, au participat la o slujbă de pomenire a morților în curtea bisericii Sfântul Nicolae Socola, Iași. Imaginile au fost surprinse de la balcon. Foto: Dragoş Păscăneanu.

"Distanţare socială" cu 100 de persoane înghesuite la o slujbă pentru pomenirea morţilor. Reacţiile au fost dure: "Sunt inconştienţi"    
22 Mar 2020   •   07:56

Sâmbătă 20 martie, circa 100 de persoane s-au adunat în curtea bisericii Sfântul Nicolae Socola Iași, pentru a-şi pomeni morţii.

Nici vorbă de distanţare socială, pentru oamenii care au stat cu orele în curtea bisericii. Cei mai mulţi erau persoane vârstnice, însă erau şi tineri şi chiar copii.

În tot acest timp, nimeni nu s-a sesizat, autorităţi sau preoţi, că mulţimea adunată nu respecta distanţa de un metru, una din măsurile impuse în această periadă pentru a combate răspândirea virusului.

Preoţii şi-au ţint slujba.

Imaginile au fost surprinse de la balcon de un cetăţean, apoi postate pe facebook, iar oamenii au criticat dur ignorarea pericolului epidemiei de COVID-19.

La această oră, în România sunt confirmate 367 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, iar în ţările din Europa mor sute de oameni zilnic.  

 

×
Subiecte în articol: Sfântul Nicolae Socola
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close