Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului

Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului

Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului
Sursa foto: Adormirea Maicii Domnului
15 Aug 2009   •   09:42

Credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc sâmbătă Adormirea Maicii Domnului. Fecioara Maria este considerată şi protectoarea marinarilor, astfel că, în toate porturile din ţară se sărbătoreşte Ziua Marinei. Cea mai impresionantă desfaşurare de forţe are loc la Constanţa: demonstraţii ale forţelor navale române, parade pe uscat şi pe mare, dar şi jocuri sportive marinăreşti. Totul va culmina cu Regata ''Cupa Bricul Mircea'' . Ziua Marinei se va încheia noaptea tîrziu, cu un concert, un spectacol de artificii şi printr-o retragere cu torţe.

Tot sâmbătă, peste două milioane de români îşi serbează onomastica. Din datele statistice existente la nivel naţional rezultă că peste un milion de femei poartă numele de Maria şi aproape 300.000 poartă numele Mariana. Sărbătorite sunt şi cele care au fost botezate cu numele Mioara. Acestea depăşesc 30.000. Urmează Marilena şi Marina.

Sâmbătă îşi serbează onomastica şi cele care poartă numele de Măriuca sau Mariela. Printre bărbaţii sărbătoriţi sâmbătă se regăsesc cei cu nume precum Marian - aproape 300.000, Marin, Marinică sau Marinache.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ziua Marinei
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close