Antena 3 CNN Actualitate Cristian Diaconescu, despre incidentul lui Cîțu din SUA: ”Nivelul de detaliere al informațiilor despre membrii CSAT este cel mai înalt”

Cristian Diaconescu, despre incidentul lui Cîțu din SUA: ”Nivelul de detaliere al informațiilor despre membrii CSAT este cel mai înalt”

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și actual președinte al PMP, susține, în contextul incidentului în care a fost implicat premierul Florin Cîțu în SUA, că informațiile despre persoanele care ocupă funcții publice importante se cunosc în detaliu, fiind vorba atât despre informații la nivel național, cât și la nivel internațional.

Cristian Diaconescu, despre incidentul lui Cîțu din SUA: ”Nivelul de detaliere al informațiilor despre membrii CSAT este cel mai înalt”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    11 Aug 2021   •   23:20

Întrebat dacă trebuie precizate și aspecte ce țin de antecedente penale în solicitarea pentru obținerea certificatului Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, fostul ministru de Externe a afirmat că informațiile despre cei care ocupă funcții cheie în stat se cunosc în detaliu.

„Da, într-adevăr, este necesar ca în tabelul care se completează pentru a solicita avizul pentru accesul la informații cu un anume nivel de secretizare să introduci toate elementele care țin de astfel de situații.

Sigur, pentru membrii CSAT, într-adevăr, nivelul de detaliere din acest punct de vedere este cel mai înalt, deci pentru cei care au acces la informații care au un caracter de secret la nivel național, în mod evident, sunt foarte multe elemente care trebuie aduse și prezentate, și ulterior verificate de instituțiile statului.

Pentru că de la un anume nivel, pentru anumite poziții și funcții în stat, cum este cea de prim-ministru, Președinte, ministru de Externe sau în structurile de informații, ai acces nu numai la informațiile secretizate din România, ci și la ceea ce înseamnă date, informații din spațiul euro-atlantic, deci din acest punct de vedere este un anume nivel superior celui pe care îndeobște îl primesc ca acces la informații să spunem parlamentarii sau miniștrii din alte zone decât cele din ministerele care sunt reprezentate în Consiliul Suprem de Apărare a Țării”, a explicat Cristian Diaconescu pentru B1 TV.

Marcel Ciolacu: "Solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia lui Florin Cîțu"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi cere președintelui Klaus Iohannis să solicite urgent demisia premierului Florin Cîțu, spunând că „o Românie Normală nu poate fi construită cu un premier penal”.

„Solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia șefului Executivului” O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni”, spune președintele PSD, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, PSD solicită respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal.

„Vorbim, domnule președinte și dle Cîțu, de aceleași legi care au încheiat și alte aspirații politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria! Românii așteptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, șoc, explicații incomplete și scuze...de adolescent întârziat! Atât am auzit astăzi de la premierul Florin Cîțu despre faptul că a stat 2 zile în închisoare”, a mai spus Ciolacu.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close