Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, detalii neștiute despre Kovesi: Asta s-a petrecut în biroul lui Iohannis!

Cristian Tudor Popescu, detalii neștiute despre Kovesi: Asta s-a petrecut în biroul lui Iohannis!

Cristian Tudor Popescu, detalii neștiute despre Kovesi: Asta s-a petrecut în biroul lui Iohannis!
22 Iul 2019   •   19:44

Un episod foarte interesant din biroul președintelui Klaus Iohannis, în contextul în care CCR spunea că Laura Codruța Kovesi trebuie să plece din funcția de procuror-șef al DNA, este povestit de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

"După decizia înmărmuritoare a CCR, Laura Kovesi a fost chemată la Cotroceni. Acolo, domnul preşedinte i-a comunicat că soluţia cea mai bună pentru toată lumea, şi în primul rând pentru domnia sa, este ca dânsa să-şi dea demisia din funcţie. L.C. Kovesi a cerut un răgaz pentru a se gândi la solicitarea prezidenţială.

Concluzia la care a ajuns era cea corectă: demisionând, îşi nega munca de o viaţă în procuratură, dând ocazia gurnaliştilor să zbiere că se simte vinovată şi remușcările o chinuiesc, de aia şi-a dat demisia. Pe cale de consecinţă, la următoarea întrevedere la Cotroceni, i-a spus domnului Iohannis că, oricât ar dori să nu-l pună într-o situaţie neplăcută, nu poate să demisioneze.

În secunda următoare, dl preşedinte i-a întors la propriu spatele, încetând să-i mai ia în seamă existenţa. L.C. Kovesi a mai reuşit să-l întrebe când va semna demiterea, ca să-şi poată rezolva nişte probleme administrative. Vi se va comunica, a fost răspunsul. Şi i s-a comunicat, vineri, telefonic, de către secretara preşedintelui, că luni. Iar luni a apărut la tv purtătoarea de pardesiu, ca să nu-l arunce pe capotă, a dlui preşedinte, care a rostit, cum poate vă mai amintiţi, un scurt necrolog pentru Kovesi.

Atunci, preşedintele Iohannis a aprobat înlăturarea lui L.C. Kovesi din fruntea DNA România. Acum, preşedintele Iohannis declară că a rezolvat numirea lui L.C. Kovesi în fruntea Parchetului European", a scris Cristian Tudor Popescu, în republica.ro.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close