Antena 3 CNN Actualitate CSM a cerut verificări judiciare pentru Ramona Mănescu, Vosganian şi Mihai Voicu. Sunt criticate declaraţiile lor publice

CSM a cerut verificări judiciare pentru Ramona Mănescu, Vosganian şi Mihai Voicu. Sunt criticate declaraţiile lor publice

CSM a cerut verificări judiciare pentru Ramona Mănescu, Vosganian şi Mihai Voicu. Sunt criticate declaraţiile lor publice
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Aug 2012   •   09:20

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice "cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei" făcute de europarlamentarul Ramona Mănescu, de deputaţii Varujan Vosganian şi Mihai Voicu, precum şi de premierul Victor Ponta.

"Sesizarea Inspecţiei Judiciare vizează, în special, intervenţiile acestora în calitate de lideri politici şi formatori de opinie, prin declaraţii ce depăşesc limitele de disciplină a discursului public, cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei, ca putere a statului", se arată într-un comunicat de presă al CSM, informează Mediafax.

Conducerea CSM a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări în ceea ce priveşte posibila afectare a independenţei justiţiei şi a principiilor statului de drept, ca urmare a declaraţiilor acestora care vizează cercetările penale efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu modalitatea de organizare şi desfăşurare a referendumului din 29 iulie. 

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat sâmbătă că USL solicită CSM să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal, menţionând că în Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

Mănescu a precizat că Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că îi sunt interceptate convorbirile.

Parchetul ICCJ a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători. 





×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close