Antena 3 CNN Actualitate Cultură Biblioteca pentru toţi de la Jurnalul Naţional

Biblioteca pentru toţi de la Jurnalul Naţional

Biblioteca pentru toţi de la Jurnalul Naţional
17 Mar 2009   •   23:18

Biblioteca pentru toţi, unul dintre cele mai importante proiecte culturale propus vreodată de un jucător din presa scrisă din România, nu putea fi lansat decât de Jurnalul Naţional care, de mulţi ani promovează valorile şi tradiţiile româneşti.
Indiferent că a fost vorba de muzică populară sau uşoară, de evenimente precum Tarafuri şi fanfare sau Folk You!, toate au fost realizate pentu a le arăta celor care şi-au pierdut încrederea în acest popor că sunt nenumărate lucrurile pentru care românii trebuie să fie mândri şi mult mai puţine pentru care să-şi ascundă originea atunci când depăşesc graniţele ţării.
Prin Biblioteca pentru toţi, Jurnalul Naţional îşi propune să readucă în atenţia cititorilor săi titluri importante ale literaturii româneşti, cărţi peste care s-a aşternut uitarea şi care n-au mai fost reeditate de mulţi ani. Îşi doreşte ca volumele cu care noi am crescut să fie citite şi de copiii noştri care ştiu mai multe despre America şi Holywood decât despre Victor Petrini, eroul volumului ?Cel mai iubit dintre pământeni?. Jurnalul Naţional vrea să schimbe acest lucru, vrea ca tinerii de azi să aibă şi alte modele în viaţă decât ce văd la televizor, să ofere alternative la maneliştii cu lanţuri groase la gât care chinuie îngrozitor limba română de fiecare dată când deschid gura.
Şi nu în ultimul rând, Jurnalul Naţional vrea să le reînvie tuturor românilor plăcerea de a citi. Plăcerea de a se întâlni cu prieteni dragi, pe care nu i-au mai vizitat din adolescenţă şi pe care i-au descoperit la lumina lumânărilor, dar pe care i-au uitat în ultima vreme.
Cărţile propuse de Jurnalul Naţional au dimensiunile de 20x12 cm, între 2,5 şi 5 cm grosime şi sunt tipărite în condiţii grafice de excepţie, făcute să reziste peste ani. Copertele sunt cartonate şi acoperite cu o hârtie texturată extrem de rezistentă, printată în folio aur. De asemenea volumele vor fi protejate de supracoperte tipărite în policromie pe hârtie semi-mată de aproximativ 230-250 grame.

Primele volume şi datele de apariţie:

Cel mai iubit dintre pământeni vol 1- Marin Preda (18 martie)
Cel mai iubit dintre pământeni vol 2 - Marin Preda (25 martie)
Cel mai iubit dintre pământeni vol 3 - Marin Preda (1 aprilie)
Mircea Eliade ? Maitreyi (8 aprilie)
Cella Serghi - Pânza de păianjen (15 aprilie)
Mateiu Caragiale - Craii de Curtea Veche (22 aprilie)
Enigma Otiliei vol 1- George Călinescu (29 aprilie)
Enigma Otiliei vol 2 - George Călinescu (6 mai)
Fănuş Neagu - Îngerul a strigat (13 mai)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close