Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cea mai mare pensulă pentru pictat din lume, creată la Câmpina

Cea mai mare pensulă pentru pictat din lume, creată la Câmpina

Cea mai mare pensulă pentru pictat din lume, creată la Câmpina
21 Sep 2009   •   09:41

Câmpina, locul unde a trăit şi a pictat Nicolae Grigorescu, este oraşul în care a fost realizată cea mai mare pensulă din lume, record omologat duminică de un reprezentant al Guinness World Records.

Pensula, din lemn şi inox, măsoară 4,34 de metri şi cântăreşte 50 de kilograme. Ea a fost confecţionată de mai mulţi artişti plastici, fiind prezentată duminică, la "Zilele municipiului" Câmpina, moment în care performanţa a şi fost înregistrată în Cartea Recordurilor, de către reprezentantul acesteia, prezent la eveniment, relatează Mediafax.

"Sărbătoarea municipiului Câmpina a fost prilejul pentru noi de a pregăti locuitorilor o mare surpriză, de record mondial. Cea mai mare pensulă de pictat din lume. Ea a fost măsurată în faţa adjudecătorului de la Guinnes World Records, rezultatul fiind pozitiv: este mai lungă cu 134 de centimetri decât vechiul record şi se poate lucra cu ea. Este omagiul nostru adus pictorului Nicolae Grigorescu, care a trăit şi a creat în oraşul nostru", a declarat Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina, citat de Mediafax.

Imediat după ce reprezentantul Guinnes World Records a confirmat recordul, pensula a fost folosită de artistul plastic Mihai Băroiu care a picta cu ea, demonstrând astfel că pensula nu este doar un obiect de décor. Localnicii şi turiştii vor putea admira pensula uriaşă la Primăria Câmpina.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close