Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mii de români şi-au luat rămas bun de la Ion Dolănescu

Mii de români şi-au luat rămas bun de la Ion Dolănescu

Mii de români şi-au luat rămas bun de la Ion Dolănescu
Sursa foto: Ion Dolanescu
21 Mar 2009   •   19:05

Pentru câteva zile, casa în care a locuit Ion Dolănescu a fost loc de pelerinaj. Sâmbătă, însă, toţi cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu îndrăgitului artist, au mers la Ateneului Român. Sute de oameni l-au aplaudat de pe scările Ateneului Român. L-au aşteptat pe Ion Dolănescu, pentru că doreau să-l primească o ultimă dată aşa cum se cuvine. Toţi au venit cu flori în mână şi lacrimi în ochi. A fost pentru ultima oară când l-au putut vedea pe cel care i-a fermecat cu vocea lui.

Pe la Ateneul Român au trecut sâmbătă mii de români pentru a-şi lua rămas bun de la cel care a fost Ion Dolănescu. În afară de membrii familiei, cei mai mulţi au fost oameni simpli, care l-au cunoscut pe marele artist doar prin prisma cântecelor sale.

Trupul neînsufleţit al lui Ion Dolănescu va mai rămâne în foaierul Ateneului Român până mâine la prânz, când va fi condus pe ultimul drum. Tot mâine, la Ateneul Român, va avea loc şi un concert de adio în memoria lui Ion Dolănescu. Pe scenă vor urca artişti şi prieteni ai regretatului artist.

Ion Dolănescu a plecat din această lume prea devreme. Mai avea multe de spus şi de făcut. Un vis a rămas neîmplinit. Nu a reuşit să le dea românilor un ultim cântec, o doină pe care o cântase deja familiei şi un cântec pentru nepotul săul, Vlad. Vlad va înţelege acest lucru doar când se va face mare. Atunci va înţelege şi cine a fost bunicul lui şi ce a reprezentat pentru sufletul românesc. .

Priveghiul de la Ateneul Român va ţine până târziu, în noapte. Duminică, Ion Dolănescu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu din Bucureşti.



Observator

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close