Antena 3 CNN Actualitate Cultură O celebră actriță și balerină a murit. Amelita Vargas avea 91 de ani VIDEO

O celebră actriță și balerină a murit. Amelita Vargas avea 91 de ani VIDEO

O celebră actriță și balerină a murit. Amelita Vargas avea 91 de ani VIDEO
22 Apr 2019   •   15:51

Actriţa şi balerina cubaneză Amelita Vargas a murit la 91 de ani în Argentina, unde se stabilise din anii '40, a informat duminică teatrul Comafi din Buenos Aires, într-un comunicat citat de EFE.

"A decedat Amelita Vargas. Născută în Cuba, ea şi-a început cariera la teatrul El Nacional în anii '40", se arată în comunicatului postat de teatrul argentinian pe contul său de Twitter.

Amelita Vargas s-a născut la La Havana, în 1928, şi după un periplu prin Mexic şi SUA a ajuns în Argentina în 1946, unde a participat la mai multe spectacole ale teatrului El Nacional, iar un an mai târziu a debutat în primul film argentinian 'Con el diablo en el cuerpo', în regia lui Carlos Hugo Christensen.

Ea şi-a continuat cariera în cinematografie datorită regizorului argentinian Carlos Schlieper, alături de care a colaborat la filmele de comedie 'Arroz con leche' sau 'Cuando besa mi marido', ambele din 1950.



Zece ani mai târziu, în 1960, ea a jucat în lungmetrajul 'La procesión', care a reprezentat Argentina la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. Amelita Vargas a renunţat pentru o perioadă la actorie, în anii 60, însă câţiva ani mai târziu ea a jucat în memorabilul şi ultimul său film, 'La obertura', din 1977.

La finalul carierei, a optat pentru televiziune unde a condus programul umoristic 'El gordo y el flaco', difuzat între 1991 şi 1992. În 1999, a jucat în telenovela 'Muńeca Brava', având-o în rolul principal pe actriţa şi cântăreaţa Natalia Oreiro.

Vargas a fost căsătorită de două ori, cu regizorul şi scenograful Tulio Demicheli iar apoi cu actorul Mario Lugones şi nu a avut copii. În 2005 a fost omagiată la Museo del Cine Porteńo alături de alte personalităţi renumite din lumea spectacolului, precum actriţa şi prezentatoarea Mirtha Legrand.

Ultimii ani din viaţă i-a petrecut într-o locuinţă din cartierul Barrio Norte din Buenos Aires, unde nu a renunţat niciodată la marea ei pasiune, dansul

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close