Antena 3 CNN Actualitate Cultură Testează-ţi votul pe internet. Un site a lansat un chestionar în urma căruia afli cu ce partid te potriveşti

Testează-ţi votul pe internet. Un site a lansat un chestionar în urma căruia afli cu ce partid te potriveşti

Testează-ţi votul pe internet. Un site a lansat un chestionar în urma căruia afli cu ce partid te potriveşti
25 Noi 2008   •   17:09

Alegerile parlamentare uninominale se apropie. Cu toate acestea, mulţi români sunt încă nehotărâţi în privinţa votului pe care ar trebui să îl dea, fie din cauză că nu cunosc îndeajuns de bine programele politice ale partidelor, fie pentru că nu reuşesc să îşi dea seama care dintre acestea se potrivesc cel mai bine cu propriile credinţe sau nevoi.
O organizaţie neguvernamentală, Median Research Centre vine în ajutorul acestora, lansând un site pe internet, unde, în urma unui test ? de compatibilitate?, românii pot identifica partidul cu al cărui program politic se potrivesc cel mai bine.
Testvot.eu este un site care îşi propune să ofere cetăţenilor accesul la informaţii din surse valide din punct de vedere ştiinţific în ceea ce priveşte diferenţele de viziune şi politici dintre partidele înscrise în alegeri, prin intermediul unui chestionar online interactiv.
?Testează-ţi Votul!? cuprinde două etape. În prima, utilizatorii sunt rugaţi să răspundă în termeni de acord şi dezacord la un set de afirmaţii/întrebări. În a doua etapă, cetăţenilor le este oferită o comparaţie a poziţiilor lor cu cele ale partidelor politice, pe ansamblul întrebărilor şi separat pe domenii.
MRC este o organizaţie ne-guvernamentală înfiinţată în 2003 cu scopul de a face cercetări de top în ştiinţele sociale şi politice, cu relevanţa practică pentru procesul democratic din România şi din ţările post-comuniste.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ONG alegeri parlamentare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close