Antena 3 CNN Actualitate Cum a fost împins la sinucidere un adolescent irlandez de un român din Timișoara. ”Am doar 17 ani, te rog, te implor, nu”

Cum a fost împins la sinucidere un adolescent irlandez de un român din Timișoara. ”Am doar 17 ani, te rog, te implor, nu”

Cum a fost împins la sinucidere un adolescent irlandez de un român din Timișoara. ”Am doar 17 ani, te rog, te implor, nu”
Sursa foto: Foto: irishnews.com captura
01 Noi 2016   •   21:36

Un bărbat din Timişoara a ajuns după gratii în acest weekend după ce procurorii au stabilit că este autorul moral în cazul sinuciderii unui adolescent irlandez de 17 ani care a decis anul trecut să-şi ia zilele după ce a fost şantajat pe Internet de românul de 31 de ani, scrie adevărul.ro.

Iulian Enache este acuzat că l-a torturat psihic pe adolescentul Ronan Hughes cerându-i 3.300 de lire sterline pentru a nu publica mai multe fotografii compromiţătoare cu acesta.

Detalii incredibile din ancheta procurorilor DIICOT

Potrivit datelor din anchetă, Hughes şi Enache s-au cunoscut pe un forum destinat întâlnirilor şi discuţiilor online. Irlandezul ar fi folosit pseudonimul „rhughes500”, iar românul „nastylittlejenny2002”. Postările lui Hughes aveau conotaţii sexuală. Discuţiile dintre cei doi s-au mutat pe o platformă de mesagerie instantanee - prin care, utilizatorii pot trimite, primi şi citi notificări, pot discuta în cadrul chat-ului cu alţi utilizatori, şi pot face inclusiv schimburi de fişiere foto.

Pe 2 iunie 2015, Ronan Hughes s-a împrietenit pe facebook cu „Emily Magee”- un profil de femeie în spatele căruia s-ar fi aflat tot Iulian Enache. Pentru a se loga pe facebook, Enache ar fi folosit o cartelă telefonică pre-pay şi un proxy (un server Proxy este un server care acţionează ca un intermediar pentru a masca IP –ul iniţial, fiind folosit pentru anonimizare). De asemenea, a utilizat şi o adresă de e-mail nouă, [email protected]. Contul de Facebook a fost creat la data de 31.05.2015, la orele 12:25.

Iulian Enache, care folosea userul „Emily Magee”, i-a cerut lui Ronan Hughes pe 2 iunie 2015, într-o discuţie pe facebook, suma de 3.300 lire sterline (23 bitcoini), spunându-i că se află în posesia mai multor materiale pornografice foto şi video înfăţişându-l pe tânăr şi ameninţându-l totodată că, în cazul neconformării va trimite materialele unor persoane din anturajul său.

 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close