Antena 3 CNN Actualitate Cum au ajuns să plătească toţi românii pentru greşeala medicului Ciomu

Cum au ajuns să plătească toţi românii pentru greşeala medicului Ciomu

Cum au ajuns să plătească toţi românii pentru greşeala medicului Ciomu
Sursa foto: ciomu
18 Feb 2009   •   22:13

Pacientul ciopârţit de doctorul Ciomu a hotărât să îl ierte pe medic de bani. Cu toate acestea, jumătatea de milion de euro acordată de instanţă trebuie să o plătească cineva. În acest caz, o va plăti spitalul Theodor Burghele.
Dacă nu va scoate banii, spitalul riscă să se trezească executat silit. La începutul acestei luni, avocatul pacientului Ion Jiga a trimis către spitalul Theodor Burghele o notificare. Potrivit acestuia, victima doctorului Ciomu a ales ca executarea să aibă în vedere bunurile spitalului. Asta înseamnă că după ce l-a lăsat infirm pe viaţă, medicul Naum Ciomu a scăpat doar cu un an de închisoare cu suspendare. El nu va trebui să-şi mai vândă proprietăţile pentru a plăti pentru greşeala sa. Spitalul însă, da.
?În mod cert spitalul dispune aceste sume iar dacă nu dispune are obligaţia să dispună de la bugetul de stat.? declară avocatul lui Jiga. Cu alte cuvinte, pentru greşeala medicului vor plăti, în ultimă instanţă, toţi românii. Cu toate acestea, nu este chiar atât de simplu. Pentru că, în prezent, spitalul este în plin transfer între Minister şi Primărie.
Cu banii pe care trebuie să-i livreze către fostul pacient, spitalul ar putea să trateze peste o mie de pacienţi, în două luni.
Pacientul lui Naum Ciomu a ales această variantă deoarece medicul nu este solvabil. Averea sa se compune din nici jumătate de apartament şi o maşină, care vândute, nu ar asigura suma stabilită în justiţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close