Cum ne batem joc de istorie. Lacul cu nuferi de la Ipoteşti, locul de basm ce l-a inspirat pe Eminescu, acoperit cu GUNOAIE

de O.P.    |    05 Sep 2014   •   06:35
Cum ne batem joc de istorie. Lacul cu nuferi de la Ipoteşti, locul de basm ce l-a inspirat pe Eminescu, acoperit cu GUNOAIE
Lacul cu nuferi de la Ipoteşti, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Botoşani şi locul care l-a inspirat pe Mihai Eminescu, este plin de gunoaie şi stufăriş.

De ani buni, lacul a fost lăsat în paragină fie de fostul proprietar, fie de autorităţile locale. Cei câţiva turişti care se încumetă să mai viziteze lacul lui Eminescu spun că locul arată dezolant.

Nuferii care ar fi trebuit sa ii incate pe turisti nici nu se mai vad printre gunoaie, peturi, pungi de plastic si stufaris. Lacul pare sa nu mai fi fost curatat de ani buni.In mijlocul insulei, urmele lasate de gratare inca se vad. Iar in fata scarilor care duc spre lac, sta o cladire darapanata. Acolo a fost candva un restaurant care a luat foc. Proprietarul de la acea vreme a lasat totul exact cum era.

Autoritatile locale, care au cumparat lacul de la proprietar, spun ca nu pot face nimic mai mult de atat.

Inca din 2010, autoritatile se gandesc sa curete lacul de la Ipotesti. Nu au reusit nici pana acum, insa intentioneaza sa faca studii de fezabilitate pentru asta.

Lacul cu nuferi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Botoşani.

x close