Antena 3 CNN Actualitate Cum să mobilezi un apartament înainte de a-l da spre închiriere?

Cum să mobilezi un apartament înainte de a-l da spre închiriere?

Cum să mobilezi un apartament înainte de a-l da spre închiriere?
08 Aug 2019   •   11:20

Garsonierele și apartamentele cu două camere sunt proprietăți la mare căutare când vine vorba de stat cu chirie. Mai ales în cazul în care se află într-o zonă convenabilă, aproape de mijloacele de transport în comun și sunt utilate corespunzător.

La capitolul mobilă chiriașii pun mult accent pe mobila dormitor, dar și pe cea de bucătărie. Această mobilă trebuie să îndeplinească anumite standarde, iar calitatea ei să se reflecte în prețul chiriei pe care o plătesc. 

S-ar putea scrie volume întregi despre cum ar fi bine să amenajezi un apartament ca să producă bani în mod constant. Dar pentru că ai nevoie de câteva soluții rapide, ți-am pregătit o listă de doar cinci sfaturi care cu siguranță îți vor aduce chiriași. De asemenea, odată ce ți-ai făcut o idee cu ce le place și ce nu chiriașilor, ca să nu pornești într-o aventură de zile mari în căutarea mobilei potrivite, aruncă o privire pe site-ul Vento și vei descoperi piesele perfecte pentru îndeplinirea fiecărei condiție.

Ce caută chiriașii când vine vorba de mobilă?

#1 Mobilă de calitate

Indiferent de prețul pe care îl ceri pentru apartamentul tău, chiriașii vor căuta să primească produse de cea mai bună calitate. Chiar dacă nu plătești mult pentru un produs sau un serviciu, este natural să-ți dorești ce-i mai bun. Pe de altă parte, ca proprietar, în cazul în care nu semnezi un contract pe termen lung cu noul tău chiriaș și nu ai de unde să știi în cât timp investiția în amenajarea apartamentului va deveni profitabilă, atunci ești tentat să faci economii. De aceea, este foarte important ca dotările din apartamentul tău să fie ieftine și bune. Și pentru ca mobila pe care o cumperi să îndeplinească ambele condiții, sacrifică cantitatea în favoarea calității.

#2 Culori ușor de agreat

Să ghicești culoarea preferată a viitorului chiriaș și să amenajezi apartamentul astfel încât acesta să se simtă bine în noua lui locuință este absolut imposibil. În plus, chiar dacă știi dinainte cine va folosi apartamentul tău și ai putea să-l amenajezi așa cum îi place persoane în cauză, nu ai garanția că următorul client va avea aceleași preferințe. De aceea caută mereu să păstrezi lucrurile cât mai simple, mai ales când vine vorba de culoare. Alb, gri, wenge, maro și bej sunt cele cinci culori cu care mergi la sigur și chiar și în cazul lor, bazează-te mai mult pe puterea celor deschise pentru a face ca apartamentul tău să pară mai luminos, spațios și primitor.

#3 Modernism

Poți face ca o locuință să arate extrem de modern cu ajutorul unor accente de culoare. Pe fondul sobru și modest al culorilor descrise mai sus, galben, roșu sau albastru se potrivesc de minune. Dar nu în cantități mari și doar în punctele cheie ale apartamentului. O pernă decorativă, o pătură sau cel mult un fotoliu într-una din aceste culori este mai mult decât suficient!

Nu subestima nici efectul luminii. Dacă apartamentul nu dispune de multă lumină naturală, asigură-te că la nevoie chiriașii tăi pot să o suplinească doar prin apăsarea unui întrerupător. 

Pe de altă parte, nu pune responsabilitatea udării plantelor de apartament pe umerii chiriașilor. Este adevărat că o mușcată sau o ferigă pot schimba pe loc atmosfera dintr-un apartament, dar aceste vietăți au nevoie de atenție și mulți chiriași nu sunt dispuși să le-o acorde. În plus, dacă celor care îți închiriază apartamentul chiar le plac plantele, cu siguranță le vor aduce pe-ale lor!

#4 Spațiu

Chiriașii nu se vor muta pentru totdeauna în apartamentul tău și în plus, unii dintre ei ar putea dori să-și aducă lucruri personale. De aceea este nevoie să te asiguri că le oferi îndeajuns de mult spațiu. În loc de bibliotecile masive din sufrageriile de altă dată optează pentru etajere și rafturi montate pe perete. Iar în bucătărie și dormitor nu uita de minimalism.

#5 Confort

Un apartament confortabil dispune în mod obligatoriu de o zonă de relaxare. Chiar și în cazul garsonierelor, în afară de pat trebuie să mai existe cel puțin un fotoliu sau o canapea pe care chiriașii tăi să o poată folosi atunci când vor să citească o carte sau să se uite la televizor. 

De asemenea, confortul se regăsește și în utilitatea pieselor de mobilier precum dulapurile, dressing-urile sau sertarele. Cu toate că mecanismele de închidere sau deschidere automată, sau ușițele mai puțin convenționale sunt extrem de atrăgătoare, în timp, se pot defecta mai ușor decât piesele tradiționale și de aceea cele din urmă sunt de preferat.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close