”Cuminţenia Pământului” va aparține României. Anunțul de ultimă oră al ministrului Culturii

de A.M.P    |    16 Mar 2016   •   20:54
”Cuminţenia Pământului” va aparține României. Anunțul de ultimă oră al ministrului Culturii

Ministrul Culturii a anunţat, miercuri seară, că proprietarii sculpturii lui Brâncuşi, ”Cuminţenia Pământului”, au acceptat oferta de achiziţie de 11 milioane de euro propusă de comisia de negociere mandatată de Guvern, Executivul plătind jumătate din sumă, restul, MC prin subscripţie publică naţională.

„Proprietarii "Cuminţeniei Pământului", lucrarea lui Constantin Brâncuşi, au acceptat oferta de achiziţie propusă de comisia de negociere mandatată de Guvernul României pe care am condus-o, în valoare de 11 milioane de euro. Din această sumă, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei, Ministerul Culturii va lansa o subscripţie publică naţională. Detaliile campaniei de subscripţie vor fi anunţate în perioada următoare.”, a anunţat ministrul Culturii, miercuri seară, prin intermediul paginii sale de Facebook.

Pe 18 februarie, guvernul a reluat procesul de achiziţie a sculpturii "Cuminţenia pământului", operă a sculptorului Constantin Brâncuşi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Pe de altă parte, data de 19 februarie a fost declarată Ziua Brâncuşi în baza unei legi promulgate de Iohannis în noiembrie, anul trecut. Legea pentru declararea Zilei Brâncuşi ca sărbătoare naţională a fost promovată de un grup de parlamentari ca "reparaţie morală faţă de refuzul şi umilirea" lui Constantin Brâncuşi de către statul român, în perioada regimului comunist.

 
 
 

 

Parteneri
x close