Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Iohannis a scăpat de amenda pentru "nişte penali"

Preşedintele Iohannis a scăpat de amenda pentru "nişte penali"

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, miercuri, amenda de 2.000 de lei primită de preşedintele Klaus Iohannis de la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o declaraţie în care şeful statului spunea că "nişte penali" fac o încercare "disperată" şi "jalnică" să discrediteze DNA.

Preşedintele Iohannis a scăpat de amenda pentru "nişte penali"
Sursa foto: presidency.ro
de Georgiana Adam    |    14 Iul 2021   •   15:31

Atfel, instanţa a admis acţiunea formulată de Administraţia Prezidenţială şi a anulat hotărârea CNCD din 9 mai 2018, prin care Klaus Iohannis a fost amendat, însă decizia nu este definitivă.

Prin această decizie, judecătorii au stabilit că folosirea termenului "nişte penali" nu reprezintă o discriminare.

"Respinge excepţia decăderii invocată de către intervenienta SC Juridex Media SRL. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Preşedintele României prin Administraţia Prezidenţială în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi intervenienţii SC Juridex Media SRL, Răzvan Savaliuc şi Cosma Andreea.

Decizia Curţii de Apel nu e definitivă

Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018.

Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei", se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Iohannis, în 2018: "Nişte penali" fac o încercare "disperată" şi "jalnică" să discrediteze DNA

Pe 9 mai 2018, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis, pe motiv că şeful statului a discriminat când a folosit termenul ''penali'' într-o declaraţie din februarie 2018.

"Utilizarea termenului "penali" de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din OG 137/2000, republicată. 

S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4", preciza atunci CNCD.

Pe 15 februarie 2018, Klaus Iohannis a declarat că "nişte penali" fac o încercare "disperată" şi "jalnică" să discrediteze DNA şi a reafirmat că această instituţie şi conducerea ei "fac o treabă foarte bună".

Klaus Iohannis: "După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună"

Totul s-a întâmplat după o întâlnire a preşedintelui cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, fost premier atunci, iar Iohannis a spus, ulterior, că "nişte penali fac o încercare disperată şi jalnică să discrediteze DNA".

"Avem oare a câta oară un scandal în spaţiul public şi cred că de data aceasta destul de multă lume se aşteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. 

Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii. 

După părerea mea, această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet: după părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să-mi confirme că DNA-ul face treabă bună", spunea preşedintele, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

×
Subiecte în articol: amenda penali Klaus Iohannis
Parteneri
Când cade Crăciunul și Revelionul în 2023
x close