Antena 3 CNN Actualitate Mesajul dur al lui Dan Voiculescu către ''etichetarzii'' României

Mesajul dur al lui Dan Voiculescu către ''etichetarzii'' României

Mesajul dur al lui Dan Voiculescu către ''etichetarzii'' României
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
19 Apr 2019   •   12:20

Profesorul Dan Voiculescu analizeaza pe blog personal comentariile din ultimele zile la adresa celor nominalizaţi să preia funcţii în Guvern. Prezenţa Oanei Florea printre aceşia i-a făcut pe critici să spună că este, citez, "omul lui Voiculescu".

''După o viață în care am creat de la zero organizații media, formațiuni politice și societăți comerciale care au avut, însumat, de-a lungul timpului, zeci de mii de angajați, colaboratori și susținători, există în spațiul public numeroase persoane cu care m-am intersectat. Dar este evident pentru orice om inteligent și de bună credință că această realitate nu îi transformă în "oamenii mei". De la Klaus Iohannis la Eduard Hellvig, de la Ion Cristoiu și Marius Tucă la sute de alți ziariști și oameni de cultură, sunt nenumărate personalități etichetate absurd, în diverse perioade, cu acest clișeu care trădează mentalitatea celor care îl folosesc. Deprinși să răspundă la comenzi și să atace la semnal, "etichetarzii" României ajung să creadă că toată lumea le împărtășește lipsa filtrului personal. Nu este cazul''.

Din fericire, profesorul Voiculescu consideră că în România mai sunt și persoane publice care care nu au renunțat la libertatea conștiinței.

''Oamenii valoroși - și, din fericire, țara aceasta are și astfel de oameni - nu împart universul în "ai lor" și "ai noștri"; nu urăsc din reflex și nu iubesc din interes; au colaborări profesionale, dezvoltă proiecte comune, dar nu îsi înregimentează conștiințele. Nu sunt "ai nimănui" pentru că îsi permit să trăiască fără un "stăpân". Sunt liberi. În schimb, pentru ceilalți - priponiți de o parte sau de cealaltă a butoanelor - libertatea conștiinței rămâne o noțiune suspectă, imposibil de înțeles și asumat'', a scris profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu mesaj Klaus Iohannis
Parteneri
Obiectul din casă care te bagă la pușcărie. Mulți români îl au
x close