Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu s-a prezentat la DNA

Dan Voiculescu s-a prezentat la DNA

Dan Voiculescu s-a prezentat la DNA
16 Apr 2007   •   18:08

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat că s-a prezentat, luni, la Departamentul Naţional Anticorupţie, la propria solicitare, deoarece nu îi convine titulatura de învinuit în dosarul în care este cercetat de procurorii anticorupţie. 'Nu-mi convine titulatura de învinuit şi am solicitat o devansare a termenelor şi o rapiditate în clarificarea dosarului', a spus Voiculescu. El a susţinut că procurorii anticorupţie 'nu au nimic' împotriva sa la ora actuală. Întrebat dacă i-a fost prezentat dosarul, Voiculescu a replicat: 'Nu au avut ce dosar să-mi prezinte, pentru că lucrurile sunt atât de clare încât nu ce dosar să facă'.

Liderul conservator nu a mai făcut alte precizări legate de dosar, afirmând că 'pentru alte informaţii poate fi contactat procurorul Emilian Eva'. Potrivit unor surse judiciare, liderul PC s-a prezentat luni, alături de fiica sa Camelia, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de spălare de bani. Dan Voiculescu a fost audiat de procurorii anticorupţie circa două ore. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în data de 30 martie, faţă de preşedintele PC, Dan Voiculescu, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, într-un dosar disjuns din dosarul 'Loteria'.

În acelaşi dosar s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată faţă de Camelia-Rodica Voiculescu, fiica liderului PC, şi Mihai Lazăr, preşedintele Consiliului de administraţie al SC Grivco SA.

Omul de afaceri Gheorghe Copos, asociat majoritar al SC Ana Holding SA, şi Roza Giulio-Giusepe, preşedintele Consiliului de administraţie al SC Ana Holding SA, sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Totodată, Adrian Cristea este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate.

Rompres

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close